Ulepšajte svoje okruženje mermerom

Italijanski brend Fabbrica Marmi e Graniti (FMG) lansirao je pet pločica mermernog izgleda koje su dizajnirane za pokrivanje unutrašnjih površina i nameštaja.

Pločice su deo FMG MaxFine asortimana porcelanskog kamena velikog formata, dizajniranog za komercijalne i domaće enterijere. Među novim dizajnima su pločice Aosta Green Marble, Connemarble Irish i Verde Persia, koje oponašaju drugačiju vrstu prirodnog zelenog mermera. Poslednja dva stila, nazvana Calacatta Grey i Statuario Delicato, nude klasičniji završni izgled belog mermera.

„FMG, vodeći proizvođač velikih vrhunskih porcelanskih pločica, nastavlja sa velikim izazovom stvaranja uvek novih i originalnih efekata materijala razvojem i štampanjem površina velikih MaxFine pločica najfinijim kamenjem u prirodi“ objasnio je kompanija. „Velike pločice mogu se postaviti na podove, koristiti kao obloga zidova ili naneti kao obloga na strukturne elemente i nameštaj, stvarajući prilagođena i originalna rešenja“, nastavlja se.

Nove pločice MaxFine proizvode se u Italiji i dostupne su u pet različitih veličina, kvadratnog ili pravougaonog formata. Mogu se koristiti samostalno za pokrivanje unutrašnje površine ili mešati i kombinirati sa različitim pločicama iz FMG kolekcija radi ukrasnije završne obrade.

Prva od zelenih pločica, Aosta Green Marble, odlikuje se tamnozelenom pozadinom koja je prekrivena belim šarama sličnim venama koje se razlikuju u debljini. Ovaj model odaje počast zelenom mermeru iz doline Aoste na severozapadu Italije i prema FMG je najpogodnija za radne prostore, hotele, salone, restorane, spa i velnes centre.

Connemarble Irish pločica inspirisana je mermerom pronađenim u Irskoj i odlikuje se svetlijom zelenom pozadinom, ukrašenom oblacima smeđih i vijugavih belih linija.

Verde Persia, poslednja zelena pločica sa efektom mermera, obložena je venama koje se kreću od nijansi slonovače do peskovitih tonova, što daje topliji izgled.

Od belih pločica sa efektom mermera, Statuario Delicato je najlakši. FMG ga je opisao kao „kristalni“, ima jednoličnu belu pozadinu sa dugim, zavojitim linijama ledene boje. Calacatta Gray ima tamniji finiš, satkan od smelih i blistavih sivih vena.

Sve nove pločice MayFine otporne su na abraziju i hemijska sredstva, vodootporne su i bakteriostatične - što znači da sprečavaju rast bakterija. Svaka pločica ima debljinu od samo šest milimetara, uključujući i najveću pločicu dimenzija 300 centimetara sa 150 centimetara.