Ulepšajte svoj enterijer uz pomoć prirode

Trendovi u uređenju enterijera su ciklični, baš kao i oni koji vladaju univerzumom mode…

Nešto što je prošle godine bilo glavni hit, danas je passe i neupotrebljivo, ali ipak, neretko se vraćamo onim isprobanim formulama, koje krase naše domove decenijama unazad i mogu biti okarakterisane kao vanvremenske. Prirodni kamen jedan je od elemenata koji nikada neće izaći iz mode, jer je dostupan u velikom broju varijacija na temu, ostavljajući snažan pečat u svakom enterijeru.

Po svemu sudeći, ove godine posebno u svakom od nas raste tendencija povezivanja sa prirodom i želja za begom iz betonske džunge, pa se iz tog razloga okrećemo prirodnom kamenu, svim njegovim varijacijama po pitanju boje i teksture kako bismo kreirali idealne enterijere. Kamen je sam po sebi izdrživ i održiv, pa je pogodan za širok niz stilova – bilo da preferirate moderni, rustični, futuristički ili čist minimalizam.

Bilo da se odlučite za veličanstveni mermer, prefinjeni granit ili vatreni oniks, svaki blok kamena ima svoje jedinstvene karakteristike koje ga čine posebnim. Možete ga kombinovati sa uglađenim, savremenim finišima, rustičnim materijalma ili dozom industrijskog stila, kako bi ste na idealni način akcentovali njegovu prirodnu lepotu.

Mermer je bez sumnje vođa ove priče, jer svoje idealno mesto pronalazi u praktično svakoj prostoriji našeg doma, kreirajući veličanstveni ambijent u kom dobija priliku da zablista. Sa svojim brojnim varijacijama, bojama i unikatnim izgledom vena, mermer sa lakoćom može jednu sasvim prosečnu prostoriju pretvoriti u apsolutno remek delo. U kombinaciji sa granitom, onda kada se koristi u kupatilu, mermer generiše idealni kontrast u prirodnim nijansama, odišući pritom prefinjenošću.

Sa druge strane, za potrebe jedne veličanstvene kuhinje, prirodni kamen je idealni materijal zbog svoje otpornosti i istrajnosti. On predstavlja bezbedni i zdravi izbor, koji istovremeno stvara jedinstvenu estetiku i topli ambijent. Granitne radne površine u kuhinji su omiljeni izbor velikog broja ljudi, što zbog svoje minimalističke lepote, što zbog svoje praktičnosti.

Prirodni kamen je opčinjavajući na mnogo načina, a oniks je primer koji to savršeno dokazuje. Bilo da se koristi za stvaranje veličanstvenog bara, kuhinjskog ostrva, pozadine ili kupatilskih umivaonika, oniks bez mnogo muke i truda najobičniji prostor pretvara u magični. Ukoliko mu dodate i LED osvetljenje, dobićete fokalnu tačku koja akcentuje prirodnu lepotu.

Ukoliko imate želju da osvežite podove u svom domu, predlažemo vam da odaberete mermer, koji kao čarobnim štapićem, stvara delikatni i elegantni ambijent, koju god boju i teksturu da odaberete. U slučaju da su podovi prevelika investicija za vas, ukoliko samo jedan kutak svog doma akcentujete mermerom, promenićete čitav dizajnerski narativ i dodati mu bogatstvo i dubinu.

Kompanija Mermeta u svojoj ponudi ima čitav niz mermera, kvarca, oniksa i granita, što će vam omogućiti da sa lakoćom kreirate ambijent iz svojih snova. Ukoliko vam je potrebna doza inspiracije, predlažemo vam da posetite www.mermeta.rs ili njihov prodajni salon, koji se nalazi u ulici Omladinskih brigada 86E/lok. 2,West 65 u Beogradu. Uz pomoć njihovog tima dizajnera, moći ćete da kreirate enterijer na kom će vam svi pozavideti…