Stakleni dekor sa nagoveštajem boje

Tanjiri dekorisani akcentima žute i roze boje Formafantasma, deo su najnovije Nude kolekcije…

Pigmento serija deo je širokog asortimana predmeta od stakla, kreirana u saradnji sa brendom Nude, a okarakterisana je dekoracijom staklenih tanjira i posuda “nagoveštajima boje”.

Svaki komad iz ove kolekcije obeležen je jedinstvenim detaljima u nijansama roze, žute i sive boje. Deo kolekcije je tanjir za serviranje sa plitkim obodom i ugaoni bokal za vodu, sa ovalnom bazom koja se pri vrhu sužava. Pored toga, tu su i plitka i visoka posuda, sa ravnim poklopcima.

Drugi dizajneri koji su kreirali predmete za novu seriju su Sebastijan Herkner, Bred Askalon i Pentagon Design.

Askalon nam je ponudio koktel set nazvan Hepburn, koji sadrži zaboljene komade sa bakarnim detaljima, koji su inspirisani glumicom Odri Hepbern. Kako Askalon kaže, njegova kolekcija je krhka, ali snažna, elegantna, ali razigrana, jednostavna i kompleksna u isto vreme.

Beret kolekcija nemačkog dizajnera Herknera sadrži seriju posuda sa poklopcima, koji su inspirisani tradicionalnim francuskim beretkama. Dostupni u tri boje – žutoj, plavoj i ljubičastoj – ovi komadi imaju mesingane poklopce, koji su oličenje elegancije u ovom polju.

Pentagon Design nudi nam Blade vaze koje su inspirisane radovima umetnika Olafura Eliasona. Vaze u njihovoj viziji imaju prozirne staklene volumene, koji poseduju obojeni unutrašnji sloj, a dostupne su u tri veličine i tri boje – žutoj, ljubičastoj i roze.