Savršeni dodatak proleću: Dior Maison kolekcija inspirisana Brazilom

Slavni dizajner Kristijan Dior, imao je neverovatno inspirišuću vezu sa Brazilom u svojim ranim godinama, a danas, kao omaž toj strasti, umetnički direktor brenda, Kordelija de Kasteljan, predstavlja ekskluzivnu kolekciju dekoracije inspirisanu Kopakabanom…

Sastojeći se od svetlih i koloritnih komada, kolekcija je okarakterisana predivnim listovima i delikatnim cvetnim motivima, koji su ispraćeni veličanstvenim podmetačima od rafije. Vaze, staklene tegle i drugi dekorativni komadi su transformisani u šarmantne akvarijume koji u sebi nose prefinjeno oslikane ribe i korale. Krajnji rezultat je kolekcija koja je omaž umetnosti ugošćavanja i zabava, protkana boemskim načinom života.

Veza Kristijana Diora sa Brazilom nikada nije bila trivijalna. Oduvek je bio inspirisan brazilskom radošću života i vibrantnim bojama koje zemlja reflektuje, a brojne njegove modne ideje potekle su upravo iz te veze, uključujući različite boje i dezene haljina, što smo na primer mogli da vidimo u njegovoj Haute Couture kolekciji Sao Paulo, Brazil and Soiree a Rio.

Danas, 64 godine nakon njegove smrti, brend nastavlja ovu neverovatnu vezu lansirajući kolekciju ispunjenu značenjem, prefinjenošću i sofisticiranošću.