Prva Celine kolekcija sveća uskoro stiže

Ljubitelji sveća imaju razlog da se raduju. 

Celine proširuje svoju ponudu Haute Parfumerie kolekcijom sveća. Konceptualizovana od strane kreativnog direktora Hedija Slimana, kolekcija sveća je takođe prva u ovoj kući. Kao i parfemi pre njih, sveće se oslanjaju na Slimaneova sopstvena sećanja i nosiće iste puderaste potpise. Kada zapalite sveću osetićete kako mirisni vosak oživljava Slimaneove privatne trenutke, od pariskih stanova, do ateljea mode.

Kolekcija se sastoji od osam sveća, sve sa evokativnim nazivima. Prvo će biti lansirano šest sveća, uključujući poznati Nightclubbing iz njegove kolekcije mirisa, zajedno sa novim mirisima kao što su Grands Lys, L’inventaire, Palimpseste, Papiers Froisses i Tambour Noir. Druga dva mirisa, Illuminations i Silence Blanc, biće lansirana kasnije tokom godine.

U skladu sa tradicijom svaka sveća je podvrgnuta pedantnoj metodi proizvodnje koju je razvio majstor voska, jedan od retkih zanatlija koji su obučeni i kao proizvođač voska i kao parfimeri. Dizajnirana da ponovo stvori akorde i sačuva kvalitet sastojaka, formula napravljena po meri od šest do sedam voskova i ulja prolazi kroz mukotrpan proces stvaranja, uključujući sporo livenje, i kreira se samo u malim serijama.

Formirane od crnog voska, sveće se isporučuju u luksuznim staklenim posudama, napravljenim po uzoru na srebrni pehar iz 18. veka. Dizajnirane od strane Slimanea, posude su u skladu sa tradicijom francuskog staklarstva.

Da bi se upotpunio ritual paljenja mirisnih sveća, kolekcija će ponuditi i šik dodatke za sveće koji odaju počast praksi parfimisanja enterijera. U ponudi će se naći držači od žute kože, putne torbice od Triomphe platna, trimer za fitilj i šibice.

Celine kolekcija Haute Parfumerie Candle by Celine biće lansirana krajem februara 2022.