Probudite uspavanu energiju svog doma tapetama

Calico Wallpaper, brend koji je sarađivao sa brojnim velikim imenima poput Danijela Aršama, ovoga puta angažovao je četiri dizajnera kako bi zajedno stvorili unikatnu kolekciju zidnih obloga…

Udruživši se sa Ini Arčibong, Domorestudio, Sabinom Marselis i Neri & Hu, ovaj bruklinski brend lansirao je Dawn kolekciju, pri čemu će profit od prodaje ove kolekcije biti doniran internacionalnim organizacijama.

Novi asortiman je nastavak njihovih prethodnih Aurora kreacija. Konceptualizovana i proizvedena tokom pandemije, Dawn linija za cilj ima buđenje nade i kreativnosti u svakom od nas. “Postavili smo temelje za Calico Wallpaper tokom uragana Sendi 2013.godine. Iako se ta situacija razlikuje od trenutne na mnogo načina, vreme neizvesnosti nas je držalo zatvorene unutar naših domova, kada smo bili u potrazi za kreativnim načinima za pronalaženje mira i raspirivanje mašte. Želimo da podsetimo globalnu dizajnersku zajednicu, ali i sve druge ljude širom sveta, da će kriza koja nas je sada zadesila proći”, objašnjava su-osnivač brenda, Rejčel Koup.

Svaki od dizajnera sa kojima su sarađivali odabrao je jedinstveni set boja. Ini Arčibong radio je sa mešavinom akvamarin plave inspirisane bojom jezera Nušatel u njegovom rodnom gradu, dok je Dimorestudio imao cilj da kreira topao osećaj zagasitim tonovima. Sabin Marselis odlučila se za živahnu ombre temu koja asocira na predivni zalazak sunca, dok su Neri & Hu odabrali limun žutu i anđeoski plavu.

Sve tapete iz ove kolekcije mogu biti poručene online, dok će deo novca od prodaje otići humanitarnim agencijama, poput Evropskog fonda za odbranu i Agenciji UN za izbeglice.