Prirodni kamen - savremeni pratilac luksuznih enterijera

Novi trendovi u dizajnu enterijera reflektuju pomeranje prema prirodnim materijalima i kamen definitivno ostavlja snažan utisak u našim enterijerima…

Možda je to zbog želje da se ponovo povežemo sa prirodom, a možda zbog želje da pobegnemo od monotone betonske džungle – kamen u svim varijacijama po pitanju boja i tekstura ljubiteljima kvalitetnog dizajna pruža bezbroj opcija kojima mogu dekorisati svoj dom. Pored toga, on im nudi istrajnost i održivost, koje se mogu ispoljiti u brojnim stilovima.

Bilo da se odlučite za mermer, škriljac, travertin, granit ili oniks, svaki blok kamena će vam doneti svoje jedinstvene karakteristike koje ga čine posebnim. Kombinujte prirodni kamen sa poliranim savremenim finišima, rustičnim materijalima ili čak industrijskim stilom, i samo ćete naglasiti njegovu prirodnu lepotu.

Kupatila dekorisana kamenom mogu postati prave spa oaze i umirujuća okruženja. U kupatilskim prostorima, mermer je definitivno najpopularnija opcija u svim svojim varijacijama.

Kuhinja je prostor u kom prirodni kamen dolazi do izražaja i nudi istrajnost koja je mnogo bolja u odnosu na brojne druge materijale. On je bezbedan i zdrav izbor za pripremu hrane, a vašoj kuhinji dodaje dimenziju teksture. U kuhinjama je najpopularnija opcija granit, jer predstavlja najpraktičniji izbor, dok je mermer u ovom prostoru malo teži za održavanje.

Oniks možete koristiti za kreiranje kućnog bara ili kuhinjskog ostrva, sjajan je za kupatila i umivaonike i svaki prostor u kom se nađe pretvara u magično okruženje. Ako oniks kombinujete sa LED rasvetom, dobićete fenomenalnu centralnu tačku.

Mermerni podovi ili uzglavlja kreveta od škriljaca su neke od novijih opcija za spavaće sobe. Prirodni kamen sa svim svojim nijansama i bojama pruža vam mogućnost kreiranja čitavog spektra opcija. Kamen možete koristiti i za kreiranje kontrasta, unapređenje određenih delova vašeg doma ili kreiranja dekorativnih prostora u kojima ćete sigurno uživati. Dodavanjem kamena, svom domu ćete pružiti novu dimenziju bogastva.

Kao što i sami verovatno znate, moderni dizajn teži ka spajanju eksterijera i enterijera, pa je kamen savršeni element koji može povezati ova dva prostora. Odaberite svoj omiljeni dizajn i ulepšajte svoj dom na sto načina!

D.Ć.