Pininfarina dizajnirane keramičke pločice

Svetski poznata dizajnerska kuća Pininfarina udružila se sa vodećim italijanskim proizvođačima keramike, Casalgrande Padana...

Zajedno, ova dva brenda kreirala su ekskluzivnu kolekciju pločica. Predstavljena na Cersaie sajmu, ovo je prva kolekcija koja nosi potpis brenda Pininfarina. Nazvana Earth, ova kolekcija pločica inspirisana je njihovom tradicijom dizajniranja besprekornih automobila. Sve pločice su minimalističke i veoma elegantne, dok su završni detalji – auto lak, prefinjeno drvo, prirodna koža – učinili da one izgledaju unikatno.

Tekstura ovih porcelanskih kreacija je rezultat mešanja tri različita materijala – stakla, kože i tkanine, što je kreiralo jedinstveni multisenzorni efekat. Rezultat je veoma prijatan i topao za gledanje, dok se gledajući iz blizine, lako može primetiti inovativna tekstura i taktilna trodimenzionalnost. Široka paleta boja i veliki formati ovih pločica daju mogućnosti kreativne uporebe u praktično bilo kom okruženju.

Pininfarina sistem pločica dostupan je sa njihovim logoom sa obe strane, a postoji i mogućnost personalizacije po zahtevu kupca, sa ciljem kreiranja jedinstvenih projekata i zadovoljenja svačijeg ukusa.