Ovogodišnju jelku u hotelu Claridge's dizajnirao je Kim Džons iz Diora

Dizajn odaje počast modnoj izradi francuske modne kuće.

Ne bi bilo Božića u Londonu bez otkrivanja jelke u hotelu Claridge's. Svake godine, slavni luksuzni hotel angažuje jedno od najvećih imena modne industrije da dizajnira svečanu jelku, a ove godine je svoj dizajn predstavio umetnički direktor Dior muških kolekcija, Kim Džons.

Ovogodišnja jelka, nazvana „The Celestial Snow Globe“, odaje počast Dior savoir faire i zanatskoj veštini, uzimajući inspiraciju iz rada Dior couture ateljea, tačnije, delikatnih, prozirnih materijala koji se koriste u pre-proizvodnji odeće. Jelka kombinuje holografske projekcije sa belim toileom, kako bi proizvelia "poetsku međuigru transparentnosti". Božićne kuglice izgledaju kao da lebde u orbiti oko drveta i imaju kultne Dior motive. Tu spadaju zvezde – nebeska amajlija za sreću Monsieur Diora – i minijaturne bočice parfema u obliku psa Monsieur Diora, Bobija, koga je Kim Džons simbolično reinterpretirao.

Voljeni pas Kim Džonsa, Kuki se nalazi na vrhu drveta visokog 6,5 metara i nežno grli srećnu zvezdu Monsieur Diora.

Zvezda podseća na talisman koji je Monsieur Dior držao u svojoj kancelariji, koja je odlučujući znak njegove sudbine i odigrala je ključnu ulogu u njegovoj odluci da stvori svoju modnu kuću 1946. godine.

Komentarišući instalaciju, Kim Džons je rekao: „Bila mi je velika čast što sam ove godine dizajnirao jelku za Claridge's. Uzbuđen sam što ću započeti sezonu praznika u tako kultnoj britanskoj instituciji."

Ovo je 11. godina kako Claridge's poziva vodeće kreativce da interpretiraju svoje svečane dekoracije na svoj jedinstven način. Prethodni brendovi i dizajneri koji su preuzeli projekat su Diane von Furstenberg, Karl Lagerfeld, Christian Louboutin, Burberry i Dolce & Gabbana.