Organska i prelepa - nova dekorativna kolekcija sa potpisom majstora

Ponekad se povratak starim idejama zaista može isplatiti, a to nam dokazuje britanski dizajner Tom Dikson…

Sa izobiljem ostvarenja u svom portfoliju, među kojima se nalazi i Beat porodica rasvete koja je nastala od majstora metalurgije iz Indije, on zaista može ponuditi nesvakidašnje komade za dekoraciju i opremanje doma. Beat kolekcija rasvete je posebna, zato što ne dolazi sa savršeno uglađenim, mašinski proizvedenim izgledom, već autentičnim detaljima koji odaju činjenicu da je u pitanju ručna izrada. Isti taj kvalitet može se videti u Cloud, novoj liniji činija, posuda i tanjira koje je slavni dizajner predstavio tokom Nedelje dizajna u Stokholmu.

Poput Beat kolekcije, Cloud linija čuva obeležja ručne izrade. Mala udubljenja prekrivaju površinu sva četiri komada, dajući im jedinstveni, organski osećaj. Prirodni, netaknuti izgled je u jukstapoziciji sa samim materijalom, odnosno poliranim aluminijumom, koji neretko deluje hladno i industrijski.

“Znao sam da želim nešto zaobljeno i asimetrično. Mislim da su ljudi sve više u potrazi za komadima koji deluju nežnije. Kada provodimo neverovatne količine vremena pred svojim računarima, želimo da imamo nešto manje sintetičko u svom životu”, izjavio je slavni dizajner.

Glomazne forme Cloud kolekcije nisu samo lepe za gledanje, već su i funkcionalne – svaki komad ima svoju konkretnu namenu, bilo da se radi o držanju voća ili flaša šampanjca. “Želeo sam da kreiram velike, velikodušne posude, koje se mogu koristiti na više načina”, objašnjava Dikson.