Nove vizije savremenog sveta keramike

Nove kolekcije, dodaci postojećim asortimanima, nove teksture i boje, kao i veliki formati su noviteti Casalgrande Padana…

Ove nove proizvode, Casalgrande Padana brend predstavio je na Cersaie sajmu keramike, sa inovativnim tematikama, savetima i kombinacijama u centru pažnje, zarad prikaza novih savremenih dizajnerskih solucija. Njihov najvažniji novitet je keramika većih dimenzija, koja je dizajnirana i kreirana tako da zadovolji svaki zahtev.

Proširivanjem Marmoker kolekcije sa novim asortimanima Stones, Woods, Resins i Cement, ovaj brend je udahnuo novi život kreamičkim pločicama u formatima 90 x 180 i 75 x 150. Njihovo istraživanje kretalo se različitim pravcima, što smo jasno mogli da vidimo na ovom sajmu.

Svaki proizvod iz njihove nove kolekcije predstavlja savršenu kombinaciju tehnologije i estetike, kao rezultat istraživanja kompleksnog sveta prirodnih materijala i njegove reinterpretacije. Upravo to se dogodilo sa Marmoker kolekcijom, koja sada ima nove boje i formate.

Ova serija kreirana je upotrebom umetničke digitalne tehnologije, kojom se dezeni, forme i svi drugi detalji nanose na porcelan, predstavljajući nam tonove, transparentnost, teksture, sjaj i boje.

Krajnji rezultat je površina koja je idealna za rezidencijalnu upotrebu i mnogo više od toga, jer nudi vrhunski kvalitet, kombinovan sa superiornim performansama.

Pored postojećih efekata kamena, Marmoker kolekcija sada sadrži i Bianco Vietnam, Fiorito, Breccia Carsica, Breccia Sarda, Silvia Oro, Grafite Marrone, Statuario Venato, Travertino Titanium, Arabesque, Veselye, Jolie i Grigio Billiemi dezene.

Takođe, među novim kolekcijama se pojavljuje i Pietre di Paragone, porcelanski asortiman koji je inspirisan prirodnim kamenom. Iako se tradicionalno koristi u građevinskoj industriji, kamen nas asocira na stari svet, pa se izdvaja zbog svoje unikatnosti i neponovljivosti.

Od tipičnog Onsernone švajcarskog granita, do Gre kamena iz jezera Iseo, od nepogrešivo prefinjenog i baršunastog Vals kamena do nemačke Solnhofen varijacije, ovaj materijal je obogaćen brojnim fosilnim detaljima, zahvaljujući svojoj dugoj istoriji.

Ovim verzijama su se pridružili Limestone Nero, Grigio and Beige, Black Pearl, Grigio Aitos, Grigio Tao, Pietra del Cardoso, Pietra di Vicenza, Pietra Otta i Pietra Piasentina, pri čemu poslednja dva predstavljaju interpretacije italijanskog identiteta, sa nagoveštajem svih arhitektonskih remek dela koji su napravljeni od njih.

Potom, na Cersaie sajmu predstavljene su i tri nove kolekcije. GreenWood kolekcija se izdvaja zbog svog jednostavnog dizajna i delikatnih tonova. Resina kolekcija je interesantna zbog svoje matirane, homogene slike, koja je postala trend u rezidencijalnom dizajnu današnjice. Beton je nova linija sa efektom cementa, dizajnirana za urbani stil.

D.Ć.