Nove kolekcije posuđa Dior stvoriće savršeni prolećni ambijent na vašem stolu

Kuća Dior predstavlja posuđe koje vam je potrebno za vrhunski „art de la table“.

Dolazak proleća izgleda kao savršena prilika za prolećne večere kod kuće sa prijateljima i porodicom. Pored hrane i pića, izuzetno je važno i kako ćete postaviti sto koji na svoj način upotpunjuje atmosferu, stvarajući savršen ambijent za vas i vaše goste.

Umetnost art de la table, nešto je što kuća Dior „nosi“ u svojoj istoriji, predstavljajući najelegantnije načine za postavku stola, ali i unikatne komade za njeno komponovanje. To je nešto što primećujemo u sve tri nove kolekcije brenda, koje se sastoje od prefinjenog posuđa i predmeta za dekoraciju svakog modernog doma.

Kolekcija "ABCDior"

Kolekcija "ABCDior" Marije Gracije Kjuri oda je intenzivnim, prolećnim bojama i optimizmu. Emblematični motiv Toile de Jouy je prikazan na posuđu i svaki komad ima svoju priču. Niz tanjira, čaša, poslužavnika i sveća dekorisan je motivima svežeg cveća u zelenim tonovima. Ponovo osmišljen prepoznatljivi motiv koji je korišćen za tapaciranje prvog butika Dior, nazvanog "Colifichets", 1947. krasi svaku kreaciju koja nosi očaravajuću poruku u obliku azbuke koja poetski slavi nasleđe, strast, želju i snove.

Kolekcija "Miss Dior Cannage"

Pored kolekcije "ABCDior", francuska modna kuća lansira i kolekciju "Miss Dior Cannage", koju je dizajnirala Kordelija de Kastelan. Ovo je serija porcelanskog pribora za jelo, koji savršeno prikazuje životnu atmosferu kuće. Osim belog, minimalističkog i vanvremenskog posuđa, impresionirani smo jedinstvenim kristalnim čašama za vodu, koje se izdvajaju iz kolekcije zahvaljujući svojim fanki nijansama. Sama Kordelija, uostalom, u svakom pokušaju dizajna uspeva da kreira vanvremenske objekte, koji se odlikuju svojom neuporedivom elegancijom i pretvaraju se u sastavni element kolekcije svakog doma.

Kolekcija "New Lily of the Valley" 

Od ranog detinjstva, lutajući Rajskim vrtom u Granvilu, Kristijan Dior je gajio strast prema đurđevku. Ovaj prelepi cvet postao je jedan od njegovih talismana, nošen na rupici za dugmad ili prišiven na rubove njegovih haute couture dizajna. Đurđevak je i danas za modnu kuću simbol radosti koji najavljuje dolazak najtoplijih dana.

Ovaj cvet se pojavljuje u još jednoj kolekciji Dior, koju ponovo lansira Kordelija de Kastelan, pod nazivom  "New Lily of the Valley". Kreativna direktorka je crpila inspiraciju iz Diorove sopstvene strasti prema ovom cvetu, kreirajući impresivnu kolekciju koja se sastoji od tanjira, čaša, činija, šoljica i raznih posuda za odlaganje, koje mogu odlično da funkcionišu i kao dekorativni element.