Nova vizija lepote - Christofle x Junichi Hakose MOOD

Christofle x Junichi Hakose MOOD kreacije predstavljaju selekciju od sedam ručno izrađenih, savremenih komada, baziranih na tradicionalnim japanskim dezenima…

U nastojanju da kontinuirano daje prioritet majstorstvu tehnika i izuzetnoj zanatskoj umetnosti, Christofle je najavio posebnu saradnju sa jednim od najcenjenijih japanskih zanatskih umetnika, Juničijem Hakoseom. Preoblikujući Christofle kultnu MOOD seriju, ova saradnja nudi sedam izuzetnih dizajna, svaki u ograničenim količinama.

Uz neizmernu delikatnost i pedantnu pažnju posvećenu detaljima, lansiranje izuzetnih MOOD kreacija Christofle x Junichi Hakose, ne samo da predstavlja idealan balans između tradicije i inovacija, već odaje počast pokretu Japonisme, njegovoj istoriji i posvećenosti izuzetno zanatskim delima umetnosti.

Smatran transformativnim i cenjenim materijalom, koji je prefinjen tokom 9.000 godina, japanski lak ili uruši, po prvi put je dospeo u srž javnosti nakon širenja Budizma u devetom veku. Inicijalno proizveden u velikim količinama kao dekorativni lak za hramove i među privilegovanom klasom, kasnije je zahvaljujući različitim tehnikama i umetničkim formama doveo do rasta Makie, odnosno povezanosti laka sa dekorativnim elementima japanske umetnosti.

Opisani kao simboli strpljenja i izdržljivosti, motivi prikazani u kreacijama Christofle x Junichi Hakose su izbor od sedam tema zasnovanih na tradicionalnim japanskim obrascima. Uključujući hrizanteme, cvetove trešnje, bogatstvo, zmajeve, fenikse, Pegaz i leptire, saradnja Christofle x Junichi Hakose okuplja sve tehnike lakiranja - uključujući onu za stvaranje trodimenzionalnog osećaja - kako bi predstavila sedam ručno izrađenih umetničkih dela.

Sa šest od sedam dizajna koji su trenutno dostupni za prodaju, očekuje se da će konačni dizajn Christofle x Junichi Hakose MOOD „ Butterfly Flying with Wild Flowers“, biti u prodavnicama u maju ove godine.

Foto: Christofle x Junichi Hakose MOOD creations