Nova kolekcija posuđa Dior podiže bezvremenski "Toile de Jouy" na viši nivo

Dolazak leta izgleda kao idealna prilika za letnja druženja kod kuće, sa prijateljima i porodicom.

Pored hrane i pića koja će pratiti okupljanja, izuzetno je važna i postavka stola koja na neki način upotpunjuje atmosferu, stvarajući savršen ambijent za nas i naše goste.

Umetnost art de la table je nešto što kuća Dior „nosi“ u svojoj istoriji, predstavljajući najelegantnije načine da dekorišete sto, kao i jedinstvene komade koji će vam u tome pomoći. "Toile de Jouy" je motiv koji je uvek uz francusku kuću Dior. Uzorak koji je definisao tok legendarne modne kuće i koji stalno posmatramo u konfekcijskim linijama brenda, sada imamo priliku da vidimo na sofisticiranom posuđu i predmetima koje Dior lansira za sto i uređenje doma.

U skoro svakoj kolekciji, Marija Gracija Kjuri, umetnička direktorka kuće, redefiniše ovaj bezvremenski motiv, zadržavajući DNK koji je sam Kristijan Dior kreirao. Isto se desilo i u slučaju nove kolekcije posuđa, koja je himna umetnosti življenja.

Potpuno nova kolekcija pod nazivom "Toile de Jouy" sastoji se od svega što morate imati za tres chic postavku za vašim stolom: posude za supe, salate, deserte i hleb, setove za čaj i kafu, posude za skladištenje - sve je ručno oslikano sa neverovatnim i vrlo karakterističnim skicama. Na kraju krajeva, taktika ručne izrade je nešto na šta se kuća uvek fokusira.

Odajući priznanje made-in-France savoir-faire i odajući počast legendarnom dizajneru, komadi kolekcije su obojeni plavom bojom, izborom koji je sve samo ne slučajan. Kristijan Dior je voleo ovu nijansu i ako bismo morali da povežemo istoriju kuće sa samo jednom bojom, onda bi to definitivno bila tamna nijansa plave - neverovatno elegantna i krajnje bezvremenska.

Predmeti su napravljeni od porcelana koji dolazi iz grada Limoža u Francuskoj. Dizajni izgledaju kao gotove slike, ali naprotiv, izrađuju ih zanatlije sa kojima kompanija radi i koji su dali ogroman naglasak izuzetnoj finoći izrade do najsitnijih detalja.

Nova kolekcija dostupna je u buticima kuće, ali i na dior.com, dok je obogaćena ručno vezenim salvetama i stolnjacima od žakarda, koji upotpunjuju koncept autentičnog gostoprimstva, kako ga je definisao Dior pre mnogo decenija.

Luxury Experience