Nova kolekcija posuđa Dior je himna lepoti jeseni

Dolazak jeseni izgleda kao idealna prilika za druženja kod kuće sa prijateljima i porodicom.

Pored hrane i pića koja će pratiti druženje, izuzetno je važna i postavka stola koja na neki način upotpunjuje atmosferu, stvarajući savršen ambijent za nas i naše goste. Umetnost art de la table je nešto što kuća Dior "nosi" u svojoj istoriji, predstavljajući najelegantnije načine za istinski elegantnu trpezu, kao i jedinstvene komade koji će vam omogućiti da na najlepši način aranžirate sto. To je nešto što primećujemo i u novoj kolekciji legendarnog brenda, koju čine sofisticirani komadi posvećeni jesenjoj sezoni.

Za novu sezonu, kuća Dior predstavlja svoju novu kolekciju „Winter Garden“, koja je deo serije Jardin d'Hiver. Ova kolekcija je oda bojama jeseni koja je pred nama. Još jednom, modna kuća ostaje verna vanvremenskim obrascima koji je karakterišu, nijansama jesenjeg cveća i, naravno, eleganciji koja je zauvek „utopljena“ u DNK brenda.

Elegantni dizajni božura, dalija i lasta vijugaju kroz niz komada koji uspostavljaju ravnotežu između nasleđa i modernosti, stvarajući omaž prefinjenosti bez premca, koja se ogleda kroz posuđe, tanjire i staklene setove kolekcije, dezenirane podmetače i dekorativne elemente koji upotpunjuju šik art de la table.

Kolekcija nosi dizajnerski potpis umetničke direktorke brenda Diora, Marije Gracije Kjuri koja je za kreiranje predmeta crpila inspiraciju iz svega što je i sam Kristijan Dior voleo, što je definisalo njegov dizajnerski temperament. Tačnije, Kjuri je pažljivo proučavala omiljeno potkrovlje gospodina Diora u aveniji Žil-Sando broj 7, kao i njegovu zimsku baštu, „Jardin d'Hiver“, kako bi kreirala novu kolekciju, odajući počast legendarnom modnom kreatoru. Rezultat ima izrazito pariski ukus, sa estetikom koja majstorski kombinuje staro sa modernim.

Čuveni francuski dizajner je jednom rekao: „Živeti u kući koja ne liči na vas je kao da nosite tuđu odeću“. Ovom izjavom je želeo da istakne koliko je važno da naš lični prostor bude nastavak naše ličnosti, da odiše toplinom i da se osećamo prijatno. Dakle, to je ono što Marija Gracija Kjuri danas prati, modernizujući ideje Kristijana Diora i stvarajući komade koji su potpuno savremeni, ali i vanvremenski.

Ručno vezeni svileni komadi sa jedinstvenim detaljima i luksuzni materijali koji slave umetnost življenja samo su neki od razloga zbog kojih se ova kolekcija ističe i već je uspela da osvoji srca ljubitelje dizajna. Pored luksuznog posuđa i detalja za savršeno novosezonsko postavljanje stola, kolekciju obogaćuju jastuci sa šarama cveća i ptica, kao i logo kuće na podmetačima, aromatične sveće koje skrivaju u sebi mirise zime, uz komplet od dve sveske gde možete zapisati svoje omiljene recepte koje ćete pripremati svojim najmilijima tokom jesenje i zimske sezone.

Luxury Experience