Maska za viski – unikatni način za vrhunsko uživanje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Smokehead (@smokeheadwhisky)

Ostavite svoju omiljenu čašu za viski po strani na trenutak i isprobajte nešto zaista jedisntveno i neobično...

Nakon proteklih nekoliko godina kada se svet borio sa korona virusom i pandemijom, sam pomen maski izaziva podizanje kose na glavi. Ipak, nakon pojave Smoke Mask, nove čaše za viski brenda Smokehead, po svemu sudeći će promeniti tu situaciju. Ovaj interesantni brend osmislio je novi način za ispijanje viskija koji nudi ultimativno senzorno iskustvo.

Smokehead je brend singlmat škotskog viskija u vlasništvu Ian Macleod Distillers, kompanije koja stoji iza destilerija kao što su Rosebank, Tamdhu i Glengoyne. Smokehead nema svoju destileriju, pa stoga ne znamo tačan izvor njihovog viskija, mada brend tvrdi da potiče sa ostrva Ajlej, škotskog regiona gde se nalaze destilerije Lagavulin, Laphroaig i Ardbeg između ostalih. Smokehead viski je prilično snažno dimljen, što se može očekivati na osnovu njegovog imena, a dostupan je u nekoliko verzija, uključujući Tequila Cask Terminado, Rum Cask Rebel i Twisted Stout.

Smoke Mask čašu za uživanje u viskiju dizajnirao je umetnik i stakloduvač Eliot Voker, pobednik druge sezone Netflix emisije Blown Away, a kreirao je tako da vam ona pokriva nos i usta dok pijete, omogućavajući vam da istovremeno uživate i u mirisu i u ukusu viskija. Smoke Mask je napravljena od duvanog stakla i poseduje uvijenu srebrnu bazu, sa zlatnim pečatom sa lobanjom na prednjoj strani, što je u skladu sa dizajnerskom filozofijom Smokehead brenda.

„Ovaj projekat nam omogućava da ostanemo dosledni našem etosu da Smokehead nikada ne ograničava načine na koje se u njegovom viskiju može uživati“, rekao je Braun, jedan od vođa Smokehead brenda. „Nadamo se da će Smoke Mask biti toliko inspirativna da će i ljubitelji drugih malta biti privučeni da je koriste”. Takođe, ova maska će učiniti da izgledate kao Bejn iz filma The Dark Knight Rises, što je prilično kul.

Luxury Experience