Loro Piana lansira svoju prvu kolekciju sveća

Poznata po svojoj luksuznoj odeći od vune i kašmira, italijanska modna kuća Loro Piana sada unosi svoj luksuzni osećaj u domove, svojom prvom kolekcijom sveća.

Kolekcija odaje počast delikatnom, prefinjenom radu italijanskih majstora, koji su sve sveće kreirali sa istom pažnjom usmerenom prema detaljima kao i prilikom kreiranja odeće. Za izradu jedne sveće potrebno je tri dana i proizvedene su od prirodnih materijala: parafina, čistih eteričnih ulja, pamučnog fitilja obojenog prirodnim pigmentima za hranu i hrastove baze.

Nazivi sveća su povezani sa poreklom brenda i tkaninama. Na primer, vosak svake od njih se stapa sa tkaninama i predivima koji su ostali iz proizvodnje. Sveće Zibeline, Jacquard i Bouclé kreirane su da slave lepotu i eleganciju sirovina.

Zibeline u sebi skriva note začina i kedrovine. Sveća je ručno izrađena od marama brenda napravljenih od kašmira koji su zatim umešane u vosak.

Jacquard sveća sadrži slatkoću cveća ublaženu oštrijim akcentima. Kašmir se takođe koristi u ovoj sveći, naizmenično sa obojenim voskom, tako da podseća na trikotažu.

Poslednja sveća, Boucle, je svež, lagani mirisni buket koji evocira na širom otvorene prostore i mesta. Dobila je ime po Novom Zelandu, domu najbolje vune na svetu.