Lepota svetlosne refleksije

Onici by Casalgrande Padana je kolekcija pločica koja je dizajnirana da zadovolji transverzalnu potražnju za stilom, dovodi eleganciju i magiju na sve površine i poboljšava savremene i klasične enterijere.

Sve ovo je moguće zahvaljujući sofisticiranim varijacijama boja, elegantnoj upotrebi svetlosti i senke i zapanjujućim refleksijama koje donose dinamičnost u svaki prostor, garantujući neverovatne performanse koji su sinonim za porcelansku keramiku Casalgrande Padana.

Kao što sugeriše ime, inspiracija iza novog asortimana je oniks, jedinstveni materijal čiji je DNK kod u izuzetnoj privlačnosti dragog kamenja i magične aure koja potiče iz intenzivnog odnosa sa svetlom. Onici je najnovija kolekcija Casalgrande Padana, izrađena od visokokvalitetnog keramičkog porcelana i dostupna u velikom formatu Kontinua, što je savršen način prikazivanja zapanjujuće boje, nežnih refleksija, dinamičkih tonova i svetlosti i senke koji se obično nalaze u prirodnom kamenu.

Kolekcija proslavlja izvrsnost, tradiciju i zanemarenu upotrebu luksuza zasnovanih na kvalitetnim materijalima i njihovoj estetskoj vrednosti, dinamičnom odnosu između podnih i zidnih obloga.

Raspon obuhvata šest različitih tekstura, od kojih su sve inspirisani lepotom kvarca, prirodnim materijalom koji čini osnovu oniksa. Boje koje su na raspolaganju su  klasičnih nijansi, ali sa izvesnim savremenim tvistom.

Avorio, Bianco i Ghiaccio su varijacije na na temu bele, ali svaka ima svoj identitet i karakteristike različito dizajniranih šara - ovo je više naglašeno u nekim slučajevima, jedva primetno u drugim.

Miele je toplija boja, Grigio Striato je nijansa sive, a Quarzo pruža taj nepogrešiv efekat lomljenog stakla.

Sjajni završni sloj poboljšava izgled površine, pojačava sjaj i stvara bezvremenski elegantan osećaj, a impresivna svojstva porcelanskog kamena obezbeđuju snagu i dugovečnost dok istovremeno osiguravaju da boja ostane nepromenjena.

Sve ove karakteristike još su očiglednije u Kontinua seriji velikih, tankih pločica, koje pomažu da se lepota prirodnih materijala uklopi u čudesne prostore.

Debljina od 6,5 mm i izvanredna lakoća pločica, omogućavaju da se prekrasne teksture i specijalne završne obrade kolekcije Onici neprekidno nastavljaju kroz prostor i nađu svoje mesto gdegod poželite.

Veliki format (do 120x260 cm) znači da je moguće ostvariti kontinuitet između različitih prostora i površina, dok je modularnost formata vitalno sredstvo za arhitekte i dizajnere enterijera, koji mogu koristiti pločice za kreiranje integrisanih rešenja za podove i obloge, tehničke aplikacije, ventilisane fasade, nameštaj po meri i radne ploče u bilo kom prostoru.

Kao i svi keramički proizvodi Casalgrande Padana, Onici je definisan prostor budućnosti kroz istraživanje, inovacije, znanje, tehnologiju i prepoznavanje prošlosti.

N.V.T.

Izvor Casalgrande Padana