LATOxLATO tapete koje kombinuju arhitekturu i snove

LATOxLATO debituje u dizajnu tapeta sarađujući po prvi put sa Inkiostro Bianco, italijanskim brendom specijalizovanim za dekorativne obloge koje spajaju umetnost, arhitekturu i dizajn.

Rezultat je serija evokativnih metafizičkih tapeta koje daju prostorima eteričnu, ali ipak dinamičnu dimenziju. Reč je o originalnoj interpretaciji i doprinosu Inkiostro Bianco liniji Flow, koju karakteriše fluidnost, ritam oblika i boja, koji razbijaju granice i krutost koja nas često okružuje u današnjem životu.

„Oduševljeni smo zbog ove saradnje sa kompanijom kao što je Inkiostro Bianco, autentičnom laboratorijom ideja koja nam je dala puno poverenje i veliku kreativnu slobodu. Kao da smo uspeli da naslikamo svoju viziju na praznom platnu. U bilo kom obimu radimo, od zgrade do dopune nameštaja, a sada i tapeta, volimo da kombinujemo arhitektonski znak sa metafizičkom atmosferom“, kažu Virdžinija Valentini i Frančesko Breganse, osnivači brenda LATOxLATO.

Zajednička nit koja prolazi kroz četiri dizajna koje je studio kreirao u okviru Flow linije je refleksija o odnosu između enterijera i eksterijera u arhitekturi. Grafika „Archscape“ i „Metropolis“ dočarava grad iz perspektive onih koji mu se više vole diviti iz udaljenosti, u udobnosti sopstvenog doma. Volumeni, stepenice, prozori, svetla i senke projektovane na zidove zgrada stvaraju užurbanu, ali gotovo mističnu i snenu metropolu.

Pored toga, „Bossage“ i „Coffer Mania“ pozivaju na bliže istraživanje. To je kao da šetate urbanim ulicama i, privučeni svetlošću koja izbija iz sobe, maštate o okruženju i ljudima koji ga nastanjuju, dozvoljavajući mašti da luta u nematerijalnoj i lebdećoj dimenziji.

Kao i kod svakog LATOxLATO projekta, istraživanje boja je od suštinskog značaja prilikom dizajniranja tapeta bez obzira da li se radi o privatnim objektima ili javnim prostorima. Svaki dizajn je dostupan u različitim varijantama boja, što ga čini lakim za uklapanje u bilo koju vrstu okruženja i usaglašavanje sa različitim stilovima enterijera.

"Doprinos LATOxLATO liniji Flow je veoma interesantan zbog originalnosti dizajna i upečatljivog efekta urbane i metafizički inspirisane grafike. U našem radu uvek težimo da izazovemo emocije. Linija Flow je kreirana da obezbedi tapete koje omogućavaju svakom pojedinci da izrazi svoju individualnost, a saradnja sa LATOxLATO obogatila je liniju uzbudljivom i sofisticiranom lepotom“, zaključuje Lorenco Bragato, komercijalni direktor brenda Inkiostro Bianco.

Luxury Experience