LATOxLATO predstavlja kolekciju tapeta za Inkiostro Bianco

Više slika

Više slika

Dizajnerski studio Frančeska Breganze de Kapniste i Virginije Valentini prvi put sarađuje sa italijanskim brendom specijalizovanim za umetničke dekorativne tapete.

LATOxLATO prvi put ulazi u svet dizajna tapeta saradnjom sa Inkiostro Bianco, italijanskim brendom specijalizovanim za dekorativne zidne obloge koje spajaju umetnost, arhitekturu i dizajn. Rezultat je serija evokativnih metafizičkih tapeta, koje oslikavaju gradske vizije i obavijaju prostore u eteričnu, sanjalačku, a ipak dinamičnu dimenziju.

U pitanju je originalna interpretacija i doprinos Flow liniji Inkiostro Bianco, koja se odlikuje fluidnošću, ritmom oblika i boja, kako bi razbila granice i rigidnost koje nas često pritiskaju u današnjem životu. "Oduševljeni smo ovom saradnjom sa kompanijom poput Inkiostro Bianco, autentične laboratorije ideja, koji nam je pružio puno poverenje i veliku kreativnu slobodu. Kao da smo mogli naslikati svoju viziju na praznom platnu. Na bilo kojoj skali na kojoj radimo, od zgrade do komplementa nameštaja i sada tapeta, volimo da kombinujemo arhitektonski znak sa metafizičkom atmosferom”, izjavili su osnivači LATOxLATO.

Zajednička nit koja prolazi kroz četiri dizajna koje je studio kreirao unutar Flow linije je razmišljanje o odnosu između unutrašnjosti i spoljašnjosti u arhitekturi. Grafike Archscape i Metropolis dozivaju grad iz perspektive onih koji ga radije posmatraju izdaleka, u udobnosti svog doma, prikazujući volumene, stepenice, prozore, svetla i senke projektovane na zidove zgrada, odnosno užurbanu, ali gotovo mističnu i sanjivu metropolu.

S druge strane, Bossage i Coffer Mania pozivaju na bliži pregled. To je poput šetnje kroz gradske ulice i, privučeni svetlom koje dopire iz sobe, maštanje o okruženju i ljudima koji ga naseljavaju, dozvoljavajući imaginaciji da luta u nestvarnoj i lebdećoj dimenziji.

Kao i kod svakog projekta LATOxLATO, istraživanje boja je suštinsko, sa tonovima osmišljenim za univerzalnu upotrebu tapeta kako u domaćim, tako i u komercijalnim prostorima. Sofisticirane hladne i tople nijanse stvaraju efekte svetla i senke. Svaki dizajn je dostupan u različitim varijantama boja, olakšavajući njegovo uklapanje u svaki tip okruženja i harmonizaciju sa različitim unutrašnjim stilovima.

"Doprinos LATOxLATO Flow liniji je veoma zanimljiv zbog originalnosti dizajna i impresivnog efekta gradskih i metafizički inspirisanih grafika. U našem radu uvek težimo da izazovemo emocije. Flow je stvoren kako bi pružio pozadine koje omogućavaju svakom pojedincu da izrazi svoj sopstveni način postojanja, a saradnja sa LATOxLATO je obogatila liniju uzbudljivom i sofisticiranom lepotom," zaključuje Lorenco Bragato, komercijalni direktor i suvlasnik Inkiostro Bianco.

Luxury Experience