Lapitec: Revolucija u dizajnu eksterijera

Više slika

Više slika

Lapitec je trajna, higijenska, sigurna i ekološki prihvatljiva opcija za dekoraciju, koja je zbog svojih karakteristika idealna za uređenje eksterijera...

Jedan materijal, beskrajna primena. Lapitec, 100% prirodni pečeni kamen, kreiran i proizveden u Italiji, pogodan je za brojne spoljašnje upotrebe. Od podova do fasada, od oblaganja SPA centara i bazena do stolova i kuhinjskih površina, pa do paluba jahti i morskih primena, Lapitec je dragoceni saveznik za bezbrižan život na otvorenom. Njegova dizajnerska svestranost omogućena je visokim performansama koje ovaj materijal izdvajaju – otporan je na vremenske uslove, ekstremne temperature, termalne fluktuacije, UV zrake i koroziju, što ga čini idealnim za produženi kontakt sa vlagom i vodom. Zahvaljujući svojoj neporoznosti, on manje upija od drugih vrsta kamena i zato je manje podložan razmnožavanju buđi, gljivica i bakterija, a samim tim je lakši za održavanje. Pored toga, otporan je na ogrebotine, udarce, rezove i prolazak velikog broja ljudi.

Njegove velike ploče, koje mogu dostići do 1540 x 3440 mm, nude veliku kontinuitet površine, smanjujući spojeve i šavove. Ovi kvaliteti ga čine pogodnim, na primer za spoljašnje kuhinje, gde je oslanjanje na trajne, higijenske i lako održive strukture i površine ključno. U međuvremenu, koeficijent trenja njegovih teksturiranih završnih obrada osigurava sigurne i trajne podove, što je neophodno za područja pored bazena.

Pored visokih performansi, Lapitec je savršen za spoljašnje prostore jer poštuje okolinu. Sastavljen od 100% prirodnih minerala i bez smola, digitalnih otisaka i drugih derivata nafte, može se u potpunosti razložiti na svoje originalne sastojke i transformisati u nove ploče u potpuno reverzibilnom procesu. Zbog odsustva promena na svom fizičkom stanju, ne proizvodi gasove i ne emituje opasne organske spojeve (VOC), što ga čini ekološki prihvatljivim izborom, omogućavajući vam da uživate u spoljašnjim prostorima u potpunoj opuštenosti i sigurnosti.

Luxury Experience