La Vie en Rose – od neon pink do Barbiecore trenda

Više slika

Više slika

Da li je roze boja rezervisana samo za male devojčice? Možda je bila u dalekoj prošlosti.

Fashioniste, stručnjaci za trendove i dizajneri odavno su otkrili ovu boju: modna kuća Valentino postavila je novi trend prošle godine lansirajući kompletne kolekcije u "Šokantno Pink" boji koja je modnu dizajnerku Elsu Schiaparelli proslavila 1930-ih godina. Pantone Color Institute je za boju godine 2023. izabrao Viva Magenta, moćnu nijansu fuksije, a film "Barbi", koji je dominirao u bioskopima ovog leta, takođe izaziva senzaciju sa 'Barbiecore', stavljajući svetlo reflektora na roze boju.

Iako svetlo roze i boje slatkiša možda nisu po svačijem ukusu, sada vidimo suptilniji pristup ovom trendu u dizajnu enterijera. Zidovi se farbaju u pastelnim nijansama, a roze akcenti dodaju šarene akcente. Izbor nijansi je apsolutno beskrajan, i čak i u pastelnim varijacijama, roze se lako može kombinovati sa skoro svim bojama.

Roze akcenti na stolu

Kolekcija posuđa Rose Garden brenda Villeroy & Boch koordinira sa nijansama kao što je jednostavna bela, ali se takođe može kombinovati sa jakim bojama kako bi se postigao zadivljujući efekat. Porcelanski tanjiri i šolje mogu se nabaviti u jednobojnoj varijanti ili sa raskošnim uzorkom ruža. Staklene čaše poput Grape, koje impresioniraju svojim jednostavnim dizajnom i nijansom grožđa, mogu se koristiti da dodaju male akcente bez suvišnog dominiranja u dekoraciji stola.

Puderaste nijanse za kupatilo

Roze je često savršen izbor za kupatilo, jer dok mnogi ljudi žele više boje u svom kupatilu, jake nijanse često izazivaju nesigurnost. Delikatna puderasta roza je dobar kompromis ukoliko želite da isprobate efekat, na primer, počevši od umivaonika. U nijansi Powder, Artis BiColour umivaonik nudi suptilnu roze nijansu koja je idealna za stvaranje tople i lične atmosfere bez velikog rizika. Ako vam se rezultat svidi, možete izabrati sličnu boju za zidove i pločice kako biste kreirali svoju sopstvenu pink čauru.

Opustajući dodaci u celom domu

Još jedna prednost nijansi roze? Njihova svestranost. Uklapaju se i u modernim i u klasičnim stilovima enterijera i mogu se kombinovati sa skoro svim šemama boja. Sa nekoliko jednostavnih promena i pravim dodacima, možete stvoriti opuštajuću i udobnu atmosferu u celom svom domu. Villeroy & Boch nudi širok spektar kućnih detalja uključujući kupatilske tekstilne proizvode u jarko koralnoj boji, staklene vaze u delikatnoj roze boji ili jednobojne i šarene mekane ćebadi u nijansi Powder. Skoro nijedan drugi proizvođač ne nudi tako širok izbor za dizajniranje elegantnih domova do najsitnijih detalja.

Luxury Experience