La Colle Noire: Nova kolekcija Dior inspirisana je strašću Kristijana DIora prema prirodi

Proslavljajući strast osnivača prema prirodi i botanici, Dior otkriva kolekciju La Colle Noire, virtuoznu liniju živopisnih nijansi na temu herbarijuma.

Ima mesta koja liče na bajku, a Chateau de la Colle Noire je jedno od njih. Ovo mesto je postalo popularno zahvaljujući uglednoj reputaciji svog bivšeg vlasnika, Kristijana Diora. Imanje na jugu Francuske ističe lepotu i raznolikost ove države i nije slučajno da je cela kuća, podignuta sredinom 19. veka, okružena vekovnim drvećem i diskretnim cvećem.

Na kraju krajeva, voljeni dizajner nikada nije krio svoju ljubav prema botanici i snažnu vezu sa prirodom. Ona je bila jedna od njegovih inspiracija, a najnovija kolekcija Dior brenda odaje počast ovoj strasti. Rezultat je serija posuđa sačinjena od tanjira, činija, čaša, salveta i podmetača.

„Lavanda, visoka trava i lale. U baštama Chateau de la Colle Noire, flora ponovo dobija svoje carstvo. Mislim da je voleo da aranžira svoje bukete u kuhinji. Bilo je to najidealnije mesto za pojavljivanje njihovih divnih mirisa i živih boja. Bio je potpuno fasciniran bezvremenskim cvećem i njihovim cvetanjem“, kaže Kordelija de Kastelan, umetnička direktorka kuće Dior.

Pogledajte video kako Kordelija de Kastelan predstavlja novu kolekciju:

Najnovija kolekcija takođe je inspirisana ovom scenom. Ako je uobičajeno da se kaže da je kuhinja srce kuće, Dior nas poziva da stvari stavimo na svoje mesto. Šta je bolje od mogućnosti da kombinujete lepotu i opuštenu atmosferu bašte sa jednostavnošću i udobnošću kuhinje?

U novoj kolekciji poznate kuće nalazimo skice jorgovana, dalije, ruže, karanfila ili lale na posuđu sa potpisom Dior. Naravno tu je i đurđevak; „srećni cvet gospodina Diora“, amblem kuće koju je osnovao, zvezda je kolekcije. Prefinjeni printovi koji krase predmete La Colle Noire unose toplinu juga u naše enterijere.

A da bismo usavršili naše dekorisanje stola ove godine, najupečatljiviji i najelegantniji stakleni svećnjaci u boji dodati su na našu listu želja. Svojim dizajnom savršen su dodatak eklektičnom art de la table!

Luxury Experience