Kolekcija Superfici Venice kompanije Materica: Alhemijska vizija Boiserie

Više slika

Više slika

Tokom Nedelje dizajna u Milanu, koja se održava od 15. do 21. aprila 2024. godine, kompanija Materica iz Venecije predstavila je svoju prvu kolekciju boiserie...

Kolekcija Superfici Venice je savršeni spoj umetničkog zanata i tehnologije, izložena na manifestaciji Design Variations organizovanoj od strane Mosca & Partners. Superfici Venice kolekcija predstavlja proizvod kreativnog rukovodstva Ticijana Gvardinija i Luiđija Ćufrede, koji su u saradnji sa dizajnerima različitih stilova i umetničkih vizija kreirali pet kolekcija. Svaka kolekcija je jedinstvena interpretacija stvorena na temelju alhemijske stručnosti Materice, sa doprinosima dizajnera kao što su Mateo Cibic, Serena Konfalonijeri, DRAW Studio, Antonio Pio Sarasino i Storage Milano.

Inovativni procesi i tehnike

Boiserie ploče nastale su kombinacijom različitih procesa i tehnika: od metalizacije, koja se postiže brzim topljenjem i mikronizacijom čistih metala poput mesinga, bronze, bakra, nikl-srebra, aluminijuma i cinka, do oksidacije, laserskog graviranja, premazivanja smolom i prirodnog pigmentisanja. Ovi slojevi materijala i višestruki procesi otkrivaju neočekivane estetske efekte.

Botanička inspiracija i arhitektonska voluminoznost

Posebno se ističe Bucintoro boiserie sa svojom botaničkom inspiracijom koja prostor obavija zlatnim vrtom u stilu Edena sa velikim listovima sa teksturiranim venama. Sa druge strane, Levantine boiserie donosi potpuno novi proces i atmosferu, stvoren procesom metalizacije dragocene venecijanske tkanine od Antica Tessitura Luigi Bevilacqua, stvarajući dinamičan arhitektonski volumen unutar same arhitekture.

Fluidni boiserie

Venecija, kolevka kulture i lepote koja spaja tradiciju i savremenost, služi kao kulturni i umetnički humus koji inspiriše Matericu. Boiserie Lagunare i Belle Nuit, gde metalizacija zajedno sa delikatnim laserskim gravurama prate grafičke obrasce, evociraju tekući svet. Caigo boiserie, dragocen kao nakit, obavija prostore svojom neopipljivom lakoćom zahvaljujući kontrastima između sjajnih i mat završnih obrada na laserski graviranom mesingu.

Debitantsko predstavljanje u dizajnu proizvoda, nova identiteta

Za Matericu, koji je već poznati partner u svetu luksuza i arhitekture za kreiranje originalnih i dragocenih metaliziranih površina, kolekcija Superfici Venice predstavlja debi u dizajnu sopstvene kolekcije, odnosno, evoluciju identiteta koji odražava vrednosti koje su oduvek pripadale kompaniji.

Luxury Experience