Kolekcija posuđa Dior „7 Jules Sandeau“ inspirisana domom Kristijana Diora

Nazvana po ulici koja je bila dom Kristijana Diora u bulevaru „Jules Sandeau broj 7“, u Parizu, najnovija kolekcija posuđa ispunjena je elegantnim dizajnima koji su ukrašeni poljskim cvećem i lastavicama.

Kolekciju posuđa „Jules Sandeau, 7“, dizajnirala je umetnička direktorka Diora, Kordelija de Kasteljan inspirisana strastima i „art de vivre“ koji su pripadali gospodinu Kristijanu Dioru.

Kristijan Dior je odlučio da sam opremi i ukrasi novu kuću bez čekanja na savet arhitekte. Na zidovima njegovog stana stajala je tapeta sa botaničkim i životinjskim motivima, otisak delikatnih nijansi sposoban da stvori nežnu atmosferu koja je inspirisala kolekcije svih vrsta.

Inspirisana ovim izvanrednim mestom, posebno tapetama ukrašenim cvećem i pticama koje prekrivaju zidove, Kordelija de Kasteljan ukrasila je novu kolekciju posuđa. Strasti gospodina Diora prema prirodi i botanici već su bile sažete u mnogim prethodnim kolekcijama kuće. „Život u kući koja ne liči na vas je pomalo kao nošenje tuđe odeće“, rekla je dizajnerka.

Rezultat je kolekcija od nekoliko komada koji stvaraju romantičnu atmosferu u kojoj je sto obojen bordo, plavim i zadimljenim bojama: cveće i lastavice obavijaju svaki element gotovo nostalgičnim i delikatnim dodirom.

U svojoj osnovi, kolekcija se usredsređuje na poljsko cveće i ptice, a sastoji se od božura i dalija, kao i lastavica. One se čak mogu naći zatvorene unutar nekih komada, poput ukrasnih staklenih kuglica. Druge varijacije ovih motiva prenose se na porcelanske tanjire u tri različite veličine i ručno oslikane podmetače napravljene od prirodnog lana.

Kolekcija takođe sadrži svećnjake u odgovarajućim nijansama koji govore o nasleđu i modernosti, savršeno u skladu sa stilom života koji je gajio gospodin Dior.