Klasični stil za savremene projekte: Marmora kolekcija kompanije Casalgrande Padana

Više slika

Više slika

Marmora je nova kolekcija pločica kompanije Casalgrande Padana inspirisana večnom lepotom mermera koja se ističe po svojim zadivljujućim venama niskog reljefa.

Estetska istraživanja, tehnološka inovacija i sofisticirani procesi omogućili su repliciranje vena niskog reljefa stvorenih tokom vekova u sedimentnim stenama širom sveta. Marmora je savršena kombinacija dizajna i tehničkih karakteristika: prelepe pruge ispunjene svetlom i harmonični kontrasti boja oživljavaju idealnu ravnotežu uzoraka i strukture, evocirajući najfiniji mermer koji priroda nudi.

Putovanje kroz materijal, gde se trodimenzionalni efekti svetlosti i senke naglašavaju novim glatkim i površinama sa venama, pri čemu prva daje površini svilenkast i sofisticiran izgled, dok druga pruža veoma realističan trodimenzionalni izgled, naglašavajući svaki detalj.

Kolekcija Marmora dolazi u šest boja (Grigio Antico, Lunese, Morato, Nero Antico, Palombino i Pavonazzetto) u veličini 10x60 cm sa debljinom od 9 mm i površinom sa venama, kao i u veličinama 60x120 cm, 60x60 cm i 30x60 cm, takođe sa debljinom od 9 mm, i veličinama 120x120 cm i 60x120 cm sa debljinom od 6 mm, dostupnim u izvedbama sa brušenom, poliranom, glatkom i površinom sa venama.

Kolekcija je upotpunjena kvadratnim mozaik elementom veličine 30x30 cm, sastavljenim od pločica veličine 5x5 i 5x15 cm, i trakastim mozaik elementom veličine 40x30 cm, sastavljenim od pločica veličine 5x20 i 2,5x20 cm, dostupnim u svim bojama serije sa površinom sa venama; heksagonalni i romboidni mozaik elementi dostupni su u svim bojama sa površinom sa venama i poliranim površinama, dok je trodimenzionalna dekoracija veličine 60x120 cm takođe dostupna u svim bojama kolekcije, sa brušenom površinom.

Nepravilne vene stvaraju trodimenzionalne površine i sofisticirane taktilne efekte, otvarajući neistražene kreativne mogućnosti i stvarajući savremene projekte sa klasičnim stilom.

Kolekcija Marmora kombinuje šarm mermera sa odličnim tehničkim karakteristikama porcelanskih gres pločica, omogućavajući im da zadrže svoju lepotu tokom vremena. Savršena je za podove i zidove svake zgrade, bilo da je nova ili obnovljena. Osim toga, ova kolekcija je idealna za nameštaj u hotelijerstvu, gostoprimstvu, pa čak i za jahte i luksuzne brodove.

Marmora je fleksibilna i svestrana i može se koristiti sa podudarajućim ili kontrastnim bojama, čak i sa drugim kolekcijama kompanije Casalgrande Padana, kako bi se kreirali nameštaj po meri.

Porcelanske gres pločice kompanije Casalgrande Padana su trajne, neupijajuće, otporne na vatru i zadržavaju svoju lepotu tokom vremena. Osim toga, imaju antibakterijska i samoregulaciona svojstva, zahvaljujući tehnologiji Bios Ceramics (dostupnoj na zahtev). Takođe, otporne su na savijanje, smrzavanje i habanje. Ove pločice su potpuno reciklabilne i nisu podložne temperaturnim fluktuacijama, bez obzira na geografsku širinu. Karakteriše ih velika mehanička čvrstoća i ne iskrivljuju se niti starenju.

Kompanija Casalgrande Padana oduvek je bila ekološki osvešćena i posvećena smanjenju svojih ekoloških tragova. Zato koristi najbolje tehnologije, posvećena je cirkularnoj ekonomiji i sprovodi politike sertifikovanih proizvoda, procesa i upravljanja životnom sredinom.

Luxury Experience