Još jedan trijumf: MB&F i L'Epee 1839 oduševljavaju novim stonim satom

Partnerstvo između kompanija MB&F i L’Epee 1839 izrodilo je još jedan veličanstveni stoni sat nazvan Orb, koji će vas oduševiti svojim izgledom i funkcionalnošću…

Kao što samo ime sata govori, ovaj sferični komad je zapravo komad prefinjenosti, kome nedostaje drame i raskoši koje bismo očekivali od svega sa MB&F potpisom, sve dok se ne otvori. Centralni deo ovog sata sastoji se od četiri elitre (zaštitne navlake krila bube), koje se otvaraju daju mu mogućnost zauzimanja različitih položja. Metalna baza ga drži na mestu, dozovljavajući nam da ga koristimo otvorenog ili zatvorenog, bez bojazni od kotrljanja ili pada.

Za maksimalni estetski uticaj i uživanje u inžinjeringu, trebalo bi da otvorite sve četiri elitre, kako biste ga prikazali bez baze, dok njegov mehanizam, koji dolazi sa potpisom L’Epee 1839 ima rezervu energije u trajanju od osam dana.

Mehanizam prikazuje sate i oglašava ih zvonima, ali se taj zvuk može isključiti, ponoviti na vaš zahtev ili uključiti. Ono što je interesantno, originalni dizajn ovog sata potekao je od stažiste kompanije MB&F, Maksimilijana Mertensa, koji sada poseduje sopstveni studio u Berlinu, a ranije je već radio sa ove ove kompanije na kreiranju čuvenih T-Rex i TriPod satova.

Na kraju, možemo samo reći da je MB&F x L’Epee 1839 Orb stoni sat ograničen na samo 50 komada, a dostupan je u crnoj ili beloj boji sa cenom od 31.200 dolara.