Jedinstvena dekoracija od ručno izrađenog Murano stakla

Kada se radi o dekoraciji naših domova, nekako uvek težimo da pronađemo one unikatne komade koji će uneti iskru lepote u naše enterijere…

Bilo da se radi o većim komadima, nečemu velikom i glomaznom, ili pak sitnicama koje na prvi pogled nisu ni evidentne, svako od nas želi da stvori prostor koji odiše našom ličnošću i ostavlja trajni utisak na svakog našeg gosta. Samim tim, brojni dizajneri širom sveta daju sve od sebe kreirajući jedinstvene komade, koji će svoju pravu ličnost pokazati tek onda kada ih donesete kući.

Engleska dizajnerka, Betan Laura Vuds, kreirala je spektakularni projekat, koji je dobio novi život zahvaljujući saradnji sa brendovima Cassina i Venini.

Vudsova je kreirala duo vaza, činiju za voće i cilindričnu vazu koje je proizveo brend Venini, tvorac ručno izrađenog Murano stakla. Njene kompozicije boja i dijamantski oblici dobili su sasvim novi život kroz livene metalne forme, koje su potom smeštene oko mesinganog volumena. Svaki stakleni disk i dijamantski oblik koriste dve boje iz Venini arhive, koje kada se preklope, stvaraju treću nijansu i neverovatni kaleidoskopski efekat pod dodirom svetlosti.