Između istorije i modernosti: Pietra Tiburtina kolekcija sa potpisom Casalgrande Padana

Više slika

Više slika

Nova kolekcija pločica Pietra Tiburtina replicira tipične nijanse i efekte travertina...

Dragoceno italijansko nasleđe, puno šarma i istorije, oživljava u porcelanskim pločicama nove kolekcije Pietra Tiburtina, postižući savršen balans između dizajna, zanatstva, kreativnosti i inovacije. Fragmenti kamena izlaze iz pećina drevnog Tibura i vode nas na putovanje kroz istoriju. Stari Rimljani su koristili travertin – ili lapis tiburtinus, kako su ga zvali – kao ukrasni i građevinski materijal. Vekovima kasnije, ovaj prirodni kamen je zadržao svoj neograničeni potencijal, inspirišući umetnike i arhitekte svake ere.

Nova kolekcija Pietra Tiburtina kompanije Casalgrande Padana dolazi u verziji sa sečenim venama, koja naglašava slojeve krečnjaka u dužini, i verziji sa poprečnim sečenjem, sa dostupnim starinskim završetkom, koji ističe suptilne oblake i daje pločicama starinski izgled. Oba izdanja kombinuju šarm kamena i čvrstoću porcelanskog kamenog posuđa. Delikatne zemljane nijanse, prelepe pruge i trodimenzionalna igra svetla i senke daju ovim pločicama teksturu punu šarma i elegancije.

Oda lepoti i potencijalu travertina postaje platno za arhitekte i dizajnere enterijera da oslobode svoju kreativnost. Kolekcija Pietra Tiburtina crpi inspiraciju iz najfinijih vrsta travertina u prirodi, a dostupna je u četiri boje (Aventino, Campidoglio, Celio i Palatino) i raznim formatima i završnim obradama.

Ploče Pietra Tiburtina uklapaju se u bilo koji stil, što ih čini savršenim za unutrašnje i spoljašnje podove i zidove bilo kog arhitektonskog projekta. Mogu se koristiti u stambenim i javnim zgradama, kao i u sektoru ugostiteljstva, zdravstva i wellnessa, da bi oživele viziju savremenog života.

Ove pločice se takođe mogu koristiti za stvaranje ekskluzivnog nameštaja, pregradnih zidova, radnih ploča, ormarića, umivaonika, tuš kabina, polica i stolova. Veliki formati se mogu kombinovati sa drugim kolekcijama Casalgrande Padana za stvaranje mešovitog stila ili kohezivnog, besprekornog izgleda.

Porcelanske pločice Casalgrande Padana su garantovane i sertifikovane. One predstavljaju jedno od najnaprednijih i najprilagodljivijih rešenja koje moderna arhitektura nudi. Kao i sve kolekcije Casalgrande Padana, pločice Pietra Tiburtina su ekološki održive jer su napravljene isključivo od prirodnih sirovina. Takođe su neupijajuće, otporne na vatru, ne izazivaju alergije i imaju antibakterijska i svojstva samočišćenja, zahvaljujući Bios Ceramics® tretmanu (dostupnom na zahtev). Štaviše, lako se postavljaju i održavaju, otporne su na savijanje i temperaturne promene, zadržavajući svoju lepotu tokom vremena.

Luxury Experience