Iluzionistički dekori sa potpisom Rosenthal brenda

Više slika

Više slika

Od prvog pogleda enigmatični, ali delikatni i snažnog karaktera – nova dekoracija sa potpisom brenda Rosenthal se otvoreno poigrava okom posmatrača…

U ovom procesu, svetlo takođe igra veoma važnu ulogu, stvarajući pravu atmosferu i dizajne koji sun a samoj ivici između umetnosti i skulpture, ističući izuzetnost porcelana kao materijala, zajedno sa veštinama zanatlija Rosenthal brenda.

Istorijaska referenca i moderna elegancija spajaju se u "Carreau" obrascu na dizajnu Francis kako bi stvorili klasično luksuzno, ali minimalističko postavljanje stola. Međusobna igra senčenih i nesenčenih koloritnih površina u kraljevsko plavoj i divnoj bež boji sa delikatnim zlatnim obrubom stvara kaleidoskopski efekat boje. Nežne bele površine donose smirujući i prozračni osećaj dizajnu i stvaraju uzbudljiv kontrast između svetla i tame, koji se divno dopunjava jasnim linijama dizajna "Francis".

Nova kolekcija za trpezariju La Greca Signature odražava Versace način života u ekstravagantnoj kombinaciji crvene i crne boje. Dekor je proširenje motiva La Greca i pojavljuje se kao trodimenzionalni reljef na porcelanu visokog kvaliteta. Suzdržani geometrijski ornamenti su dobili kontrast sa crnom ili belom bojom kako bi se stvorio efikasan iluzionistički efekat. Elegantno Versace slovo ukrašava ovu sofisticiranu kolekciju i postavljeno je na tanjire različitih veličina u zlatnom tonu.

Bilo da je crn ili crven, Greca uzorak dodaje neponovljivu završnicu savremenoj i modernoj trpezarijskoj kolekciji. Kolekcija crvenih tanjira dolazi u dve različite veličine, sa čašom, malim činijama i poslužavnicima. U crnoj boji, kolekcija ima tanjire i činije različitih veličina, pored šolja, stonih svetiljki sa mirisnim voskom i dvosobnog čajnog seta sa čajnikom i čajnim šoljama.

Kairn Jung je dizajnirao kolekciju "Phi" za Rosenthal koja sadrži pet vaza sa upečatljivim površinskim strukturama: Freeze, Spindrift, City, Manhattan i Snow. Složeni, spiralni geometrijski obrasci prekrivaju bele porcelanske površine, pretvarajući ih u skulpturalne objekte sa inovativnim 3D efektom. Trouglovi postaju zimski cvetovi, kristali postaju pahulje i kockasti oblici formiraju horizont. Efekat koji stvara svetlost refraktirajući se na površinama vaze dodaje poetski element. Ovi predmeti su prelepi kako kao samostalni komadi, tako i kao aranžmani dekorativnih vaza.

Fasciniran plastičnošću materijala i granicama deformabilnosti, francuski dizajner Sedorik Rago dizajnirao je seriju vaza "Squall" za Rosenthal. Ovaj komad nadovezuje se na ideju iza Ragoovog već vrlo uspešnog modela "Fast", koji je kreirao još 2007. godine, kako bi uhvatio i zamrznuo celokupnu dinamiku pokreta. "Squall" podseća na vrtlog, čija je elementarna snaga oblikovana i učinjena besmrtnom u porcelanu.

Vaza "Skuum" (danski: pena) arhitektonskog biroa BIG je modelirana prema umetničkom paviljonu, koji je danski arhitekta Bjarki Ingels dizajnirao za pivaru Tuborg 2016. godine. Slično kao mehurići sapunice, porcelanske kuglice su ovde spojene kako bi formirale objekat snažnog karaktera koji će se istaći u bilo kom enterijeru. Vaza "Skuum" visine 26 cm dostupna je u dve verzije od visokokvalitetnog porcelana: mat i sjajno belo, odlikuje se sa skandinavskim suzdržanim izgledom.

Vaza simbolizuje iskustvo promena u životu umetnika Dror Bensetrita koji radi u Americi. Prema tome, njegov razvoj "Vase of Phases" je napredovao kroz nekoliko faza stvaranja na putu do završetka. Osnova je vaza oblika ženskog tela koja ulazi u eksperimentalnu fazu kada se razbije, kao što je umetnikova namera. Zatim postaje grublja, zavodljivija, oštrija i primamljivija. Ove promene su vizualizovane na "razbijenom" objektu sa pukotinama i zaglađenim naborima. "Vase of Phases" tako dobija novu vrstu lepote pokazujući tragove tri faze kroz koje je prošla i dostupna je u crnoj ili beloj boji.

Upletene, fluidne linije, nežni porcelan - sastojci "Node" vaze Martina Hirta su jednostavni, a rezultat je očaravajući. Takođe i u minijaturnoj verziji. U veličini od 12 cm, stone vaze sa ručno oslikanim prugama otkrivaju svoju karakterističnu harizmu. Fina linija ističe dinamičan oblik čvora i pruža vaznama Node izgled koji je istovremeno elegantan i svež. Boje svakako doprinose ovome: Mango, Borovnica, Šljiva i Jabuka bude želju za voćnim sladoledom i osećajem leta.

Luxury Experience