Gucci dekor: budite kustos vašeg životnog prostora

Zašto biste samo nosili italijanski luksuz, ako sa njim možete da živite?

Ako nas je kreativni direktor Alesandro Mikele nečemu naučio, to je da individualni izraz kroz dizajn nema granica. U svetu Guccija mogućnosti koje postoje za kombinovanje boja, oblika i uzoraka su beskrajne. Za Mikelea je svaka kreacija nova prilika da dizajnira ono što meša nasleđe sa samoizražavanjem, uvek inspirisano žestokom i ekstravagantnom stranom prirode.

Nova kolekcija Gucci Dekor nije izuzetak, jer nam Mikele donosi izbor komada koji nas čine pravim kustosima našeg životnog prostora.

Kućna kolekcija oličava zaštitni znak Gucci odeće i vodi vas u prostor u kome je moguće ne samo nositi italijanski luksuz, već i živeti u njemu. Svaki komad predstavlja karakteristične elemente brenda, bilo da se radi o GG uzorku, motivima pčela i zvezda.  

Gucci Decor predstavlja posuđe stvoreno sa istom posvećenošću kao i jela u domovima u kojima je hrana razlog okupljanja i druženja. Porcelanski tanjiri koje proizvodi florentinska firma Ginori 1735, rezultat su detaljne i specijalizovane izrade koja uključuje ručno oslikano utiskivanje Herbarium štampe i druge složene procese.

Ostalo posuđe sadrži uzorke Odyssey i Star Eye. U nizu boja, uglavnom zelene i žute, različiti komadi za sto dopunjeni su srebrnim priborom za jelo koji takođe prati posebnu proizvodnju sa više od 20 faza. Kompleti viljuški i kašika, koji se mogu personalizovati, sadrže ponavljajuće motive Gucci, poput pčela ili poznatih lavovskih glava.

Veza kreativne slobode i detaljne izrade srž je svake kolekcije Gucci Dekor. Iz tog razloga, kompleti posuđa nisu jedini predmeti koji slave umetničku sposobnost onoga što je ručno izrađeno i napravljeno u Italiji. Sveće, sa različitim aromama, izrađene su od obojenog stakla, slične apotekarskim posudama s kraja 19. i početka 20. veka, napravljene od tradicionalnog duvanog stakla na Murano ostrvima u Veneciji.

Različiti predmeti takođe imaju zlatne akcente ili pisane reči, evocirajući moćnu i romantičnu estetiku koja se proteže na nameštaj i ćebad koji svaku prostoriju čine privlačnijom. Uranjajući svakog gosta u atmosferu tople fantazije pune udobnosti, Mikele koristi različite teksture i tkanine za stvaranje nameštaja koji postaje idealni komad za svaki eklektičan dizajn.

Nameštaj od žakardnog tkanja, svile i lana prikazuje namenske Guccijeve motive poput hobotnice, meduze, mačke i grafike "V" koji se ističe na površinama uglavnom u crnoj, plavoj, ružičastoj, zelenoj, žutoj boji - sve u intenzivnim i dubokim tonovima. Kolekcija takođe koristi kontrastne detalje, poput pletenih resa na ćebadima, mesinganih ukrasa ili detalja na foteljama. Izuzetnost stolarskog rada ogleda se u sklopivim drvenim stolovima i u drugim delovima nameštaja.

Konačno, čitava domaća kompozicija u stilu Gucci kulminira ekstravagantnim tapiserijama sa cvetnom i geometrijskom grafikom, koje su moguće samo kroz dugotrajan proces digitalnog štampanja zbog velikog broja boja.  

Da bi dodatno iskoristio simbolično značenje Guccijevog bogatog portfolija, Alesandro Mikele je kreirao kampanju posvećenu kolekciji, snimljenu u zidovima Muzeja Atelier Canova Tadolini u Rimu, ispunjenu skulpturama Antonija Kanove, Adamo Tadolinija i drugih umetnika.

Gucci dekorativne komade možete pronaći u vodećim prodavnicama i buticima Gucci.