Glamora predstavlja Madama Butterfly kolekciju

Povodom Milanske nedelje dizajna, Glamora predstavlja Madama Butterfly Collection, rezultat fascinantnog putovanja u otkrivanje japanske kulture i njenog odraza na evropski svet.

Slobodno inspirisana istoimenim delom Đakoma Pučinija, nova kolekcija kreće se između kompozicione slobode i geometrijske strogosti, razuma i osećanja, u potrazi za mirnom i rafiniranom elegancijom koja izvire iz teme susreta (između Istoka i Zapada, između savremenosti i tradicija, kao i među različitim materijalima koji se po prvi put u istoriji zidnih obloga spajaju u jednu kompoziciju da bi dali život neviđenim senzornim efektima).

Figura gejše, madam Baterflaj u ovom slučaju, je glavni lik koji animira scenu. U intenzivnom i sanjivom univerzumu, između enterijera i eksterijera, sve je vođeno preciznim redosledom i originalnom harmonijom, koji ovu kolekciju čine vanvremenskom.

Sa ovim inovativnim konceptom, Glamora je kreirala kolekciju koju karakteriše snažan senzorni karakter, proširujući tradicionalne kanone zidne dekoracije i transformišući zidne obloge u pravu arhitektonsku instalaciju integrisanu u projekat enterijera. Glamora je razvila niz materijala sa prirodnom dušom. Površine koje dočaravaju esenciju breze, mekoću somota, poroznost plute, nepravilnu gustinu papira i koje se kombinuju jedna sa drugom, ili sa postojećim materijalima kao što je GlamPure, tkanina od 100% lana i viskoze, i sa GlamSatin, viskozom sa mineralnim puderom koju karakteriše poseban prelivajući finiš koji evocira svetlucanje svile.

Kolekcija Madama Butterfly sastoji se od pet „numera“ čiji nazivi dočaravaju neke od najpoetičnijih stihova Pučinijevog dela. Svaki od njih je sačinjen od kombinacije elemenata u različitim materijalima koji međusobno komuniciraju zahvaljujući finoj zlatnoj liniji koja ih spaja. Paleta boja koja se pojavljuje je simfonija između nijansi sive, ružičaste, boje slonovače i krem, idealna je za prefinjene i savremene enterijere u stalnom dijalogu između minimalizma i ljubavi prema dekoraciji.

Luxury Experience