Gigantska zvezda za jelku dekorisana Swarovski kristalima

Jelke sa neverovatnim dizajnima postale su sasvim uobičajena stvar, posebno za Rokfeker Centar na Menhetnu…

Ipak, jedan ukras je nadmašio sve svoje praznične prethodnike, a u pitanju je ovogodišnja zvezda koja stoji na samom vrhu gigantske jelke i ukrašena je Swarovski kristalima. Kreirano od strane cenjenog dizajnera Danijela Libeskinda, ovo praznično čudo ukrašeno kristalima je neverovatno lepo, a još je lepše kada se vidi uživo.

Sa težinom od oko 450 kilograma, zvezda meri oko 3 metra u prečniku i dolazi sa čak tri miliona kristala na sedamdeset krakova koji se protežu iz njenog centra. Svaka ivica kreirana je upotrebom šestomilimetarskog ESG stakla, sa kristalima koji su fiksirani sa unutrašnje strane, dok su i komponente LED osvetljenja delo Swarovski brenda takođe. Centralni deo ove kreacije proizveden je upotrebom sedamdeset unikatnih komponenti od aluminijuma, uz 140 LED svetala. Na ovoj zvezdi radilo se dve godine, a ona je sastavljena na licu mesta, u Rokfeler centru.

Komentarišući svoju kreaciju, Libeskind je rekao: “U pitanju je skulptura, trodimenzionalna panoramska zvezda, koja eksplodira u dinamičnu svetlost. Tehnologija, forma, kompleksnost, milioni kristala… sve to je predstavljalo pravi izazov i predivnu avanturu u isto vreme”.

Ova zvezda će moći da se vidi 28.novembra, kada svih njenih 106.400 lumena bele svetlosti zasijaju kada jelka zvanično bude izložena.

 

« 1 2 3 4 5 »