FEATHR: Umetničke tapete i murali inspirisani radovima Tamare Pilole

Više slika

Više slika

Dizajnerska kolektiva FEATHR želi da pretvori svet u lepše mesto, ispunjavajući ga sa više umetnošću i znatno manje obične dekoracije...

Članovi ove kolektive putuju širom sveta i sarađuju sa savremenim umetnicima kako bi zajedno sa njima stvorili originalne tapete i tkanine. U svom najnovijem poduhvatu, FEATHR kolektiva sarađivala je sa poznatom finskom slikarkom, Tamarom Pilolom, koja stvara upečatljive narativne pejzaže koristeći slojeve boje i čistog pigmenta, vodeći svoje posmatrače na putovanje kroz tajnovitu prirodnu okolinu.

Takođe, njeni radovi se nalaze u relevantnim kolekcijama, kao što su HAM muzej savremene umetnosti u Helsinkiju, muzej umetnosti Sara Hilden i muzej umetnosti Didrichsen. U saradnji sa kolektivnom FEATHR, Pilola će lansirati četiri zidna murala i tapete bazirane na svojim originalnim delima - uključujući tapete pod nazivima "Raindrops","Ornament", "Delta (The Great Reflection) i "The Most Beautiful Things Hide".

Raindrops tapete i mural prikazuju bujni šumski prizor presečen kapljicama kiše koje hvataju svetlo. Originalno delo je diptih velikih platna slikanih uljanim bojama. Ovo izdanje dostupno je u verziji dramatičnog murala po meri, dimenzija do 720 cm širine i 300 cm visine, ili u formi ponavljajućih panela od 150 cm širine i 300 cm visine. Varijante boja uključuju "Vintage Green", "Dusk", "Blue" i "Spring".

Delta (The Great Reflection) mural prikazuje bujnu šumu u živahnim bojama, koja se ogleda u mirnom jezeru. Mešajući motive nordijske prirode sa magičnim realizmom, Delta je pravi mural za fokusnu tačku enterijera, a dostupan je po meri do 763 cm širine i 280 cm visine. Dolazi u jednoj varijanti boje: "Original".

"The Most Beautiful Things Hide" poziva posmatrača da se pita: šta leži ispod? Rasuti među slikanim lišćem bršljana su prostori za maštoviti pogled gledalaca, koji na veoma razigran način okupiraju našu pažnju. Ovaj dizajn je dostupan u formi ponavljajućih panela od 150 cm širine i 320 cm visine. Varijante boja uključuju "Summer", "Mist", "Dusk" i "Autumn".

Mural "Ornament" hvata prekid tišine u nordijskoj šumi, dok umetnica grube poteze četkicom ispunjava energijom i ritmom krila ptica. Ornament dolazi kao mural tapeta po meri, dimenzija do 400 cm širine i 300 cm visine. Varijante boja uključuju "Sky Blue", "Fog", "Sandstorm" i "Terracotta".

Tom Puko, osnivač FEATHR kolektive, izjavio je: "Privuklao nas je Tamarin rad odmah. Ponekad pronađemo umetnika i instinktivno znamo da njihovo delo pripada na zidu. Tamarin rad gotovo zahteva da mu se pruži prostor, ovi ogromni pejzaži i prirodne scene imaju toliko dubine i nijansi da ih možete ceniti na dva nivoa - kao celinu i izbliza kao fluidne i hrabre poteze četkom. Volim što gde god da se nalazite u prostoru, imate priliku da na različite načine stupite u interakciju s delom."

Luxury Experience