Everest Glass - savršene čaše za savršeni viski

Ljubitelji luksuznih pića, znaju da svako od njih zahteva svoju posebnu čašu…

Jednostavno, ne možete iz iste čaše piti belo ili crveno vino, viski, konjak, burbon ili vodku. Svako piće traži svoje okruženje koje mu omogućava da pokaže svoj pravi ukus i iznova nas oduševi, nakon svakog gutljaja. Everest Whiskey Glass čaša je klasa sama za sebe, sadržeći skalirani model Mont Everesta razmere 1:230.000, a nastala je kao delo danske dizajnerke Nine Brun, za brend Liiton.

Svrha ove mamutske planine smeštene unutar baze čaše nije tu samo kako bi nas podsetila da je naše piće rashlađeno – ona radi mnogo više od toga, sadržeći Chill Charge System koji radi sa istom funkcijom kao kamen za viski, ali bez iritantne intruzije. Poput različitih faza planinskog uspona, počevši od same pripreme, početka, dostizanja baznog kampa i osvajanja vrha, Everest Whiskey Glass čaša može se pripremiti tako što ćete je smestiti u zamrzivač i izvaditi neposredno pre sipanja pića, dok će njen sistem savršeno rashladiti vaš omiljeni viski za 20 sekundi, ali ga istovremeno neće razvodniti.

Replika Mont Everesta na bazi daje vam priliku da merite svoje piće uz njen vrh. Na primer, ako sipate do baznog kampa, dobićete 1.5 unci, dok Kamp 5 meri 3 unce. Ako sipate sve do vrha, dobićete 4.5 unci, odnosno 133 ml pića.

Luksuzna čaša dolazi u setu od četiri, sa opcionim Everest dekanterom koji će se pobrinuti da vaše omiljeno piće ostane u optimalnoj formi. Moramo priznati da ovaj set predstavlja savršeni praznični poklon, za pravog ljubitelja viskija u vašem životu, bilo da on ima sopstvenu kolekciju ili je tek započinje.