Entrée: umetnost na stolu

Uživanje u laganom ručku na balkonu, posluživanje aperitiva prijateljima pod zvezdama, večera na otvorenom... Leto je stvoreno za doživljavanje intimnih, prijatnih trenutaka.  

Entree by Atelier Macrame je multifunkcionalni i elegantni stoni set koji se sastoji od tri komada koji se mogu slagati u zavisnosti od toga da li poslužujemo grickalice, deserte, salate. Nije slučajno osvojio prestižnu nagradu Bronze A’ Design Award, Međunarodne akademije za dizajn.

Ovaj set posuđa je inspirisan Francuskom i sastoji se od tri dela: posude, poslužavnika i poklopca. Napravljen od keramike i drveta u ružičastoj, tirkiznoj, žutoj i beloj boji (uvek sa zlatnom glazurom), poigrava se detaljima i ujedinjuje svestranost sa glamurom.

Za ovaj dizajn zaslužna je Laura Calligaris, dizajnerka iz Livorna rođena 1978. godine koja je diplomirala arhitekturu u Firenci. 2010. godine osnovala je online časopis posvećen dizajnu enterijera, a nakon nekoliko godina stvorila je projekat Atelier Macrame. Nežna i poetična umetnica, kombinuje ženski štih sa ekstremnom funkcionalnošću koja nikada nije očigledna, favorizujući ručni rad i saradnju sa zanatlijama.

Sve što treba da uradite je da se igrate sa tri naslagana elementa da biste imali činiju sa poklopcem, činiju, drveni poslužavnik ili čak stalak za tortu. A kad se zatvori, postaje savršen ukras u kuhinji ili dnevnoj sobi.