Dizajnerski stolovi i prirodni kamen: Antolini predstavlja novu kolekciju koja oduševljava

Više slika

Više slika

Italijanski brend Antolini se vraća s novim i neočekivanim projektom, reinterpretirajući posuđe od mermera Irish Green sa prvom kapsula linijom koja pripada ekskluzivnoj kolekciji...

Slavni brend iz Verone, Antolini, otvorio je novo poglavlje u svojoj priči pod znakom dijaloga koji se odvija između zanatstva, materijala, vizije i konkretnosti dizajna, uz pomoć kolekcije za sto, koja poseduje emocionalni aspekt i okarakterisana je istraživanjem i potragom za najprefinijim detaljima.

Dva drevna materijala – kamen i metal – kombinuju se kako bi ispričali elegantnu priču u kojoj ovalni sto i matirana lampa u Cristallo Traslux postaju pozornica za dodatke, poput malih arhitektonskih dela, koji otkrivaju suštinu ove neočekivane kolekcije, zahvatajući pogled posmatrača u čudesnoj viziji.

Antolini je stvorio ovu prvu kolekciju posuđa u Irish Green, mermeru koji je simbol Ekskluzivne Kolekcije i koji je doprineo neuporedivoj i internacionalno poznatoj reputaciji brenda u oblasti komada kreiranih od prirodnog kamena. Nijanse zelene koje se prepliću s belim venama i prozirnim sjajem ovog spektakularnog mermera ističu se u suprotstavljanju sa zavodljivim metalom u sofisticiranom završetku Rose Gold.

"Držač za salvete, čija je forma poput narukvice, gde smo umetnuli prsten od mermera u metalni cilindar, je predmet mog dizajna koji je najbliži nakitu, elementu koji krasi telo", objašnjava dizajner Alesandro la Spada. Ovim rečima, on naglašava duh ove kapsula kolekcije, sa fokusom na ornamentalni san stola i povezanu ishranu svih čula.

Pravougaoni multifunkcionalni tanjir velike dimenzije, kreiran je za teatralno prisustvo na stolu. Samostojeća kanta za led i tanjir za marker mesta čiji oblik – takođe repliciran u drugim predmetima – sugeriše monogram Antolini, prirodni kamen koji Antolini bira i transformiše od 1960. Deo kolekcije su i držač za grisine, dva postolja za serviranje različitih visina kojima se na stolu može stvoriti svojevrsna igra proporcijama, kao i dragocena posuda za puter uz stilizovani svećnjak, koji umesto sveće može sadržati stabljiku delikatnog cveta.

Ukoliko želite da posebno akcentujete ambijent, u ponudi su i elegantne i sofisticirane lampe za sto, koje izražavaju harmoničnu dihotomiju segmentiranih krivina i mekih silueta, istaknute efektima postignutim korišćenjem kamena. Umeci primitivnih materijala, mermera i metala, koje su Antolini i Alesandro La Spada spojili u stilskom, fizičkom gestu, predstavljaju novi poziv da se izazovu taktilne i vizuelne emocije.

Kolekcija Antolini Tableware prikazuje predmet i njegovu funkciju, predstavljenu kao skulpturu, minijaturu u odnosu na ono što je kompanija do sada napravila, kako bi se naglasio posebno fini zanat kojim Antolini može da stvori nameštaj po meri poželjan širom sveta. Kolekcija Tableware je dostupna i u drugim ekskluzivnim prirodnim materijalima na zahtev.

Antolini slavi lepotu kamena i ljudsku domišljatost, potvrđujući još jednom svoj fokus na izuzetnost, istraživanje i inovaciju, uvek u službi kreacija Majke Prirode.

Luxury Experience