Dior slavi grčku kulturu kroz novu kolekciju posuđa

Grčka mitologija postaje izvor inspiracije za francusku modnu kuću.

Jedan od razloga zbog kojih je Grčka ove godine bila ponosna je svakako spektakularna revija koju je Dior predstavio u Atini. Ovu reviju će svi ljubitelji mode i modne kuće Dior pamtiti, jer se umetnička direktorka kuće Marija Gracija Kjuri fokusirala na grčko stvaralaštvo, s obzirom na 200 godina od Grčke revolucije.

Kao što je poznato, prva žena koja je postala kreativna direktorka kuće Dior, sarađivala je za ovu kolekciju, sa grčkim radionicama koje i dalje čuvaju zanatsko umeće i neprocenjive tehničke metode, kombinujući na primer šivenje sa vezom ili kreacije od žakarda sa jakim dekorativnim elementima. Sada se pojavljuje nova kolekcija posuđa Dior kuće koja će uskoro biti dostupna na sajtu brenda, kao i u odabranim buticima.

Sa dobro poznatom finoćom koja karakteriše kuću i autentičnom filozofijom dizajna koja je odlikuje, nova kolekcija posuđa crpi inspiraciju iz grčke mitologije, postajući apsolutni „must-have“.

Izuzetno francusko znanje krase motivi inspirisani grčkom mitologijom, utisnuti na najfiniji način. Kolekcija se sastoji od činija za salatu - plave i crvene boje, stvarajući delikatnu liniju  grnčarije. Na tanjirima se nalaze simboli umetnosti i života antičke Grčke, koji su bili tako dragi Kristijanu Dioru, ali i čaše od murano stakla nastale tehnikom duvanja, dok su platneni podmetači ručno izvezeni. Šolje su takođe uključene u kolekciju.

Komadi iz kolekcije imaju moć da nas odvedu u druge vekove, ističući na najelegantniji način „tešku” istoriju Grčke. Ova posebna serija Dior Maison slavi duh čitave Cruise Collection 2022 i, kako sama kuća navodi, postaje dobra prilika da se identifikuje sa francuskom izvrsnošću savoir-faire, kroz njene živahne boje i neuporedivu finoću.

Sa akcentom na ručno rađenim detaljima kojima kuća ostaje verna, serija nas vodi u sunčane dane na grčkom selu - nešto na čemu se zasniva cela kolekcija Cruise 2022.

Kuća kroz predstavljanje kolekcije posuđa ističe finese koje je karakterišu svih ovih godina. Ništa suvišno, osim svega što je potrebno za kreiranje vrhunske umetnosti na stolu. Da bi upotpunila rezultat, modna kuća Dior je dodala malo zelenila - među kojima je maslina, simbol grčke mitologije.