Dior predstavlja zadivljujuću kolekciju kućnog dekora od drveta

Inspirisana sanjivim dvorcima na jugu Francuske, najnovija kolekcija brenda Dior, pod nazivom „Midi“ daje svakom enterijeru sofisticiran, bezvremenski šarm.

Kolekcija Pjera Jovanoviča označava radikalan odmak za brend Dior, koji je poznat po svom finom porcelanu, toile de Jouy šarama i kristalnom posuđu Cannage. „Midi“ kolekciju karakterišu komadi izrađeni od drveta, materijala koji uspeva da ispuni vaš prostor toplinom.

Uprkos tipično izvrsnoj izradi, u ovim komadima postoji osvežavajuća utemeljenost, koju brend opisuje kao „poziv da se prepustite slatkoći života“. Ovo je Jovanovičeva druga saradnja sa brendom Dior, nakon „Monsieur and Madame Dior“, jedinstvenog para stolica koje su bile izuzetna atrakcija na izložbi brenda „Chaise Medallion“ na milanskoj Nedelji dizajna 2021.

Označavajući drugu saradnju između brenda Dior i Pjera Jovanoviča, Midi kolekcija obuhvata petnaest različitih komada koji su inspirisani zajedničkim korenima Jovanoviča i Kristijana Diora na jugu Francuske, kroz dizajn koji je „jednostavan, čvrst i plemenit“.

U kolekciji očekujte razne kućne dodatke, u rasponu od stone lampe, do poslužavnika, držača za sitnice, pa čak i kutije za cigare. Midi kolekcija je izrađena u potpunosti od održivih materijala lokalnog porekla, od kojih je svaki posebno odabran zbog svoje bezvremenske lepote.

Predmeti u liniji su istovremeno vizuelno upečatljivi i funkcionalni, a pažljiviji pregled otkriva naglasak na tradicionalnim tehnikama izrade drveta, plemenitim materijalima i ručno duvanom staklu.