Dior predstavlja novu dekorativnu kolekciju

Nova linija za dom sa potpisom slavnog brenda, potražila je svoju inspiraciju u arhivama kuće…

Kristijan Dior je 1947.godine otvorio butik posvećen umetnosti poklanjanja, koji je sadržao sve – od ogledala, preko držača pisama, pa sve do sveća i mirišljavih štapića. Dizajner je želeo da nam pruži sve što nam je neophodno za stvaranje luksuznog doma, jer jer verovao da “život u domu koji ne reflektuje vašu ličnost, deluje isto kao nošenje odeće koja nije vaša”. Pokrenuti njihovim rečima, modna kuća se okrenula njegovoj ljubavi prema elegantnim komadima, kako bi lansirali novu Dior Maison liniju za dom, koja predstavlja kućne aksesoare slavnog kuturijea u novom ruhu. S obzirom na to da veći deo svog vremena provodimo unutar svojih domova, Dior Maison nam daje idealnu priliku da unapredimo svoje okruženje.

Ova kolekcija inspirisana je Dior arhivama, pa nam predstavlja osvežene setove pribora za jelo, sa ikoničnim motivima brenda. Dekorativni tanjiri dekorisani su klasičnim motivima u Lady Dior delu kolekcije, dok Monsieur Dior linija služi kao omaž osnivaču slavnog brenda sa dvotonskim porcelanskim tanjirima i šoljama za kafu.

Zajedno sa ovim klasičnim ponudama, sezonske linije takođe su inspirisane arhivama slavne kuće. Unoseći eksterijer u enterijer, Dior Gardens servis za ručavanje osmišljen je kao referenca proleće/leto 2020 modne revije Marije Gracije Kjuri, reflektujući proslavu otvorenih prostora. Copacabana kolekcija inspirisana je kuturijeovom fascinacijom Brazilom, pa kao rezultat, na sebi nosi motive morske trave i mini akvarijuma.