Dior lansira kolekciju posuđa Aquarius

Leto je vreme za ručkove na otvorenom i doručak na terasi, a nova kolekcija posuđa Dior pod nazivom Aquarius će svakoj gozbi dati notu svežine.

Svi predmeti su napravljeni u delikatnim nijansama plavo-zelene i ručno oslikani vizualima slatkovodnih riba. Stanovnici reka nisu došli ovde slučajno - kolekcija Aquarius, koju je kreirala Kordelia de Kastelan, osmišljena je da nas upozna sa idiličnom atmosferom vikendice gospodina Diora u Milli-la-Foret.

Za modnog dizajnera ovo mesto je postalo pravo utočište od pariske gužve. U svojim memoarima je napisao: „Mogao bih da se povučem u svoju kuću od cveća i mirno slušam cvrkut ptica. Tu je tekla i reka, lenjo noseći svoje vode pored lokalnog mlina i slatkih kućica."

Kolekcija obuhvata tanjire, čaše i posude sa "portretima" podvodnih stanovnika, kao i elegantne staklene skulpture riba koje će ukrasiti svaki sto. Finalni dodir za prelepo dekorisanje stola je ručno vezeni stolnjak.

Samostalni ornamenti u obliku riba su napravljeni od murano stakla u potpunosti ručno. „Svako može da bira svoju ribu, sve su različite“, objašnjava Kordelija, „U potoku ništa nije uredno, a ja sam to želela da prenesem na ovu kolekciju.“

Svaki od ovih elemenata igra ulogu u stvaranju pomalo romantičnih i razigranih šara inspirisanih toile du jouy, dodajući dašak elegancije vašem domu. Kolekcija Aquarius je već dostupna za naručivanje na sajtu brenda Dior.