Delikatnost i krhkost cveća u novoj kolekciji tapeta za SpaghettiWall

Više slika

Više slika

Kolekcija tapeta Paradise Lost, koju je kurirala Lorena d'Ilio za SpaghettiWall, unosi tragove prirode u dizajn enterijera...

„Kreativni put i istraživanje vezani za ove tapete proizilaze iz introspekcije i osećaja duhovne povezanosti sa cvećem čiji miris, boje i teksturu oduvek volim“, kaže dizajnerka i osnivačica milanskog studija Mamo, koja sebe definiše kao „digitalnu slikarku“, kao i istraživača trendova, uključujući boje za modnu i industriju nameštaja.

Pet tema - "XXL Glow", "Chrysalis in Motion", "Dancing Together", "Flower Clouds" i "Ephemeral Archive" - rezultat su umetničkog procesa razvijenog u različitim fazama. Prva faza uključuje stvaranje fotografskih slika gde se zumiranjem morfologije flore proizvode uzbudljivi i detaljni makroi. „Kao mikroskop, posmatram limfu cveća i zamišljam da čitam njihov DNK“, komentariše Lorena d'Ilio, koja zatim prenosi snimke u digitalni scenario stilizujući ih, jer „moj veliki strah je da bi jednog dana sva ta lepota mogla nestati, i iz tog predloga stvorila sam korelacije vrsta izumrlih i dekomponovanih cvetova koji se kroz digitalizaciju menjaju i poprimaju druge oblike; umnožavaju se, modifikuju se u beskonačnom procesu. Ovde se delikatne konture latica pojavljuju kao svetlosni tragovi koji su ponovo nacrtani i koji su u poslednjem koraku personalizovani uvođenjem boje, nekada pune i duboke, nekada tačkaste prateći samo konture. Ručno oslikani obrasci su sofisticirani i kulturni jer oslobađaju metaforu prirodnog sveta podvrgnutog „nekoliko faza posmatranja, uhvaćenog delikatnog i krhkog trenutka ranjivosti izložene na videlo“.

Ovi uzorci prekrivaju enterijere i mogu se koristiti za kreiranje celih zidova ili panela koji se koriste kao dekorativna platna čak i preklapajući se međusobno. Na kraju, štampa vrlo visoke rezolucije pojačava intenzitet tekstura koje je dizajnirala Lorena d'Ilio za SpaghettiWall, prilagodljive u različitim varijantama boja i dostupne na sedam medija sa različitim svojstvima za primenu u različitim vrstama prostora, čak i u direktnom kontaktu sa vodom.

Luxury Experience