Dekorišite svoj dom luksuznom sklupturom tigra brenda Balenciaga

Balenciagina kolekcija „Objects“ je spoj mode i umetnosti. Sada je nova kolekcija obogaćena metalnom skulpturom tigra, baš na vreme za predstojeću proslavu Lunarne Nove godine u godini tigra.

Dizajnirana od strane umetnika iz Šangaja Nika Kosmasa, struktura sadrži pojedinačne komponente oblikovane lost-wax tehnikom i kasnije sastavljene, zavarene zajedno, premazane prahom i polupolirane ručno.

"Telo skulpture tigra izgleda futuristički mehaničko, evocira efikasnost i eleganciju industrijskog inženjeringa, kao i prirodnu gracioznost i preciznost živih mačaka.“ – stoji u saopštenju na sajtu brenda.

Kultno umetničko delo je oda svetu naučne fantastike sa pedantno izrađenim detaljima kao što su individualno kreirani brkovi, delovi repa koji podsećaju na pršljenove i Balenciaga logo koji upotpunjuje delo.

Prikladna kao kolekcionarski predmet, skulptura tigra je dostupna u ograničenom izdanju od 15 komada proizvedenih širom sveta. Napravljena je od 100% mesinga i dolazi sa bazom koja se može ukloniti. Proizveden u Italiji, ovaj predmet je težak 13 kg i predstavlja zavidan komad dekoracije.

Za zainteresovane, skulptura Balenciaga Tiger trenutno je dostupna za 33.000 dolara na zvaničnom sajtu brenda.