Dekorativni noviteti Italije

Blueside Emotional Design & Ceramica Made in Umbria, predstavljaju nam svoje interesantne novitete...

BLUESIDE EMOTIONAL DESIGN

Konstantno istraživanje, ne samo stila, već materijala i njegove interakcije sa kontekstom: ovo su osnove rada Blueside Emotional Design, koji će biti predstavljeni tokom HOMI 2015, u vidu nove kolekcije dekoracije.

Unikatni komadi, koje su realizovale talentovane i strpljive ruke, koje Pirex oblikuju u nežne i elegantne oblike, daju život projektima koji imaju visoku estetsku i funkcionalnu vrednost. Proizvodi koji će biti predstavljeni ne izdvajaju se samo po svom unikatnom i prefinjenom izgledu, već i po svojim snažnim tehničkim karakteristikama. Ovaj brend poseduje značajno iskustvo u radu sa najfinijim staklom ovog sveta, od kog se prave instrumenti za nauku. Takvo iskustvo, u kombinaciji sa strastvenom ljubavi prema dizajnu i hrani, okarakterisala je projekat koji oslikava neophodnost, funkcionalnost, strast i balans. Njihovi novi komadi daće svakom obroku novo iskustvo uživanja, dok će komadi dekora nadoknaditi estetske nedostatke bilo kog savremenog prostora.

CERAMICA MADE IN UMBRIA

Ovaj projekat za cilj ima promovisanje umetnički dizajnirane keramike, kao glavni proizvodni sektor Umbrije, sa istorijskom i porodičnom tradicijom i snažnim fizičkim pristustvom u lokalnoj zajednici. Ovo je zapravo bila inicijativa koja za cilj ima podržavanje umetničkog i istorijskog nasleđa lokalne zajednice.

Prva kolekcija koja je nastala kao deo ovog projekta, Banchetto Contemporaneo, delo je 21 lokalne umetničke kompanije, a sastoji se od 45 komada dekora, koji su inspirisani srednjim vekom i renesansom. Druga kolekcija sadrži 11 proizvoda iz Living sekcije, koji su dekorisani metalik refleksijama, uz pomoć stare kompleksne tehnike, koja kreira šareni, hromatski efekat.