Country style chic sa porcelanskim keramičkim pločicama Casalgrande Padana

Više slika

Više slika

Seoski stil - sa šik ili provansalskim obrtom - jedan je od najpopularnijih pristupa za pravi "domaći kutak"…

 Kada se radi o ovom stilu, sve se svodi na detalje kao što su cveće postavljeno u saksije od terakote, koferi i vintage dekoracije, bakarni lonci i korpe od pruća, rustične klupe i sanduci, udobne sofe ukrašene mekim jastucima, keramički ukrasi, čipkani miljei, cvetni i patchwork aranžmani. Ovo je savršen stil uređenja koji će vam pomoći da vaš dom pretvorite u topao, gostoljubiv prostor koji je privlačan i udoban, pri čemu su njegova glavna karakteristika pod i obloge od materijala kao što su drvo, kamen, i pločice od porcelanskog kamena sa efektom drveta ili kamena.

Kupatila u seoskom stilu obično imaju male, lepo ukrašene bele ili bež keramičke pločice, a glavna karakteristika je udobna kada, upotpunjena sofisticiranim dodacima kao što su držači za sapun i držači za peškire od drveta ili kovanog gvožđa.

Kuhinja, bez obzira da li je ugrađena ili modernija, predstavlja srce doma u seoskom stilu, koji preferira prirodne nijanse kao što su braon, boja lešnika i bež, ili pastelne tonove oker, zelene i plave. Rustična atmosfera karakteristična za seoski stil može se postići elementima kao što su zavese sa vezom ili mašnama, stonjaci sa kariranim dezenom, korpe od pruća, tanjiri od porcelana okačeni na zidovima, bakarni lonci, komode i police od prirodnog drveta ili drvo obojeno pastelnim bojama.

Novi pristup seoskom stilu: rustično - šik

Spajajući eleganciju modernog dizajna sa tradicionalnim karakteristikama i toplinom tipičnim za kuće u ruralnim područjima, rustično-šik stil je izuzetno popularan kod mlađih generacija. Koristeći elemente sećanja na detinjstvo i dajući im modernu notu, ovaj stil donosi jedinstven karakter celom domu, od dnevnih soba i kuhinje do spavaćih soba, kao i eksterijera. Gostoljubiv i elegantan, rustično-šik izgled je savršen ne samo za seoske kuće ili kuće u planinama, već se odlično prilagođava svakoj vrsti doma, od tavana i malih stanova u gradu do otvorenih kuća sa urbanim šmekom.

Romantični provansalski stil

Glavna karakteristika provansalskog stila je široka upotreba bele i nežnih nijansi poput lavande, svetloroze, boje slame i svetloplave, koje se mogu dopuniti svetlijim tonovima poput sive, bordo ili amaranta. Druge tipične karakteristike uključuju obrađeno drvo, vintage nameštaj i ogledala, drvene konzolne stolove, kovano gvožđe, korpe od pruća i ljuljaške, kao i ormare i komode u pastelnim tonovima, uz šolje, čajnike i ručno oslikano porcelansku posuđe.

Ovaj stil se lako prilagođava svakom području u kući, od dnevnog boravka i kuhinje do spavaćih soba, pa čak i eksterijeru. Provensalski podovi i zidne obloge favorizuju efekte kamena u toplim, zemljanim, terakota nijansama, sa pravougaonim ili šestougaonim pločicama, ili betonskim rešenjima sa geometrijskim dezenima u klasičnim sivim tonovima.

Za spoljne površine - terase, natkrivene prolaze, dvorišta ili prostrane verande - provansalski stil se fokusira na garniture za nameštaj od pruća i kovanog gvožđa, sa stolicama, klupama, stolovima i paviljonima, zajedno sa zavesama od lana i pamuka, dekorativnim svetiljkama i kavezima za ptice, kao i mirisnim biljkama i cvećem složenim u limene ili terakota vaze. Izvrsne tehničke karakteristike pločica od porcelana sa efektom kamena takođe ih čine idealnim za oblaganje spoljnih podova i zidova.

Keramičke pločice Casalgrande Padana spadaju među najsvestranije opcije koje moderni dizajn nudi. Napravljene isključivo od prirodnih sirovina, bez plastike i štetnih supstanci, porcelan Casalgrande Padana je nepropusan, otporan na mraz, ekološki održiv, u potpunosti reciklabilan, vatrootporan, hipoalergijski i antibakterijski (zahvaljujući ekskluzivnom tretmanu Bios Antibacterial®, dostupnom na zahtev). Ne menja se tokom vremena i lako se postavlja i čisti.

Luxury Experience