Celine unosi romantičan štih u prvu kolekciju sveća

Čekanje se konačno isplatilo, jer je brend Celine upravo predstavio svoju prvu kolekciju sveća.

Nakon što je uveo parfeme u Celine repertoar 2019. godine, kreativni direktor Hedi Slimane sada je proširio olfaktorni leksikon kuće svojom prvom kolekcijom sveća. Asortiman predivnih aromatičnih sveća je stigao u prodavnice 30. septembra.

Kolekcija se sastoji od šest aromatičnih sveća za sada, dok će još dve biti predstavljene kasnije ove godine. 

Sveće su dizajnirane tako da dočaraju određeni trenutak u vremenu ili prostoru, u rasponu od domova svakodnevnog života do Celine modnog salona koji se nalazi u srcu Pariza.

Kao i parfemi, sveće su inspirisane sećanjima kreativnog direktora i nose iste opojne, puderaste potpise. Formirane od crnog voska, sveće se isporučuju u luksuznim staklenim posudama, napravljenim po uzoru na srebrne pehare iz 18. veka. Dizajnirane od strane Slimanea, posude su u skladu sa tradicijom francuskog staklarstva.

Ukupno šest mirisa, svi sa evokativnim imenima, razmaziće vas svojim aromama. Pet od njih su mirisi koji se nikada ranije nisu pojavili u ponudi brenda: Grands Lys, L’inventaire, Palimpseste, Papiers Froissés i Tambour Noir. Kolekciju upotpunjuje poznati miris Nightclubbing.

Niste sigurni odakle da počnete?

Uhvatite dašak prepoznatljivog mirisa L’inventaire. Uključujući duh Slimaneovog stana u Sen Žermenu, prenosi vas u njegov privatni prostor. Note hrasta, kedra, ruže i jantara podsećaju na versajski parket osvetljen pergamentnim abažurima sa gomilama knjiga.

Još jedan popularan izbor, Papiers Froisses nudi mešavinu kedra, balzama od jele, pupoljaka crne ribizle i kiparskih nota. Smatrajte ovo omažom koji izaziva nostalgiju prema gotovo izgubljenom ritualu pisanja i prepiske.

Da li uživate u mirisu ruža? Palimpseste nudi zemljani pristup klasičnom cvetu, sa pratećim notama kruške, bršljana i mahovine.

A za sve vas noćne ptice, tu je Nightclubbing sveća koju morate imati. Zapalite sveću i dekadentna mešavina galbanuma, pačulija, mahovine drveta i vanile će vas uroniti u električnu atmosferu pariskih noći.

Svaka sveća od 240 g se prodaje po ceni od 145 dolara, što je pristojna cena s obzirom na mukotrpan proces kreiranja koji uključuje formule napravljene po meri.

Da bi se upotpunio ritual paljenja mirisnih sveća, kolekcija će ponuditi i šik dodatke za sveće koji odaju počast praksi parfimisanja enterijera. U ponudi će se naći držači od žute kože, putne torbice od Triomphe platna, trimer za fitilj i šibice, kao i poklopci za sveće od zlata i srebra.

Luxury Experience