Cartier donosi prirodu u naš dom aromatičnim svećama Les Ecrins Parfumes

Cartier ima savršene mirisne sveće koje će vas pratiti u novoj godini.

Više od poslastice za olfaktorna čula, sveće Ecrins Parfumes služe kao šik umetnički predmeti koji će za trenutak svaki životni prostor učiniti mirisnim i luksuznim.

Cartier je poznat po izvanrednoj izradi nakita, proslavi umetnosti finih predmeta, ali takođe stavlja u centar pažnje svoj parfimerijski odeljak. Kreiran od strane parfimerke Matilde Loran, kvartet mirisnih sveća ima za cilj da izazove osećaj opuštenosti, bekstva i sanjarenja.

„Četiri sveće koje je dizajnirala parfimerka brenda Cartier, Matilda Loran, sposobne su da dočaraju pejzaž i osećaj prostranstva, a istovremeno nas povezuju sa prirodom“, kaže Cartier u saopštenju za javnost.

„Kroz dim, poreklo parfema, želela sam da ponudim mogućnost stvaranja neverovatnih pejzaža, stvarnih ili izmišljenih, kod kuće. Paljenjem Ecrins Parfumes možemo ponovo otkriti radost trenutaka provedenih u prirodi i pozvati sve da uđu u ovaj neistraženi čulni svet mirisa“, objašnjava Loran nameru koja stoji iza kolekcije.

Voštana komponenta sveće smeštena je u porcelansko kućište i ima crvenu nijansu brenda Cartier. Njihov oblik je takođe napravljen po uzoru na kultne poklon kutije, a videćete i motiv venca oko imena svake sveće. Aromatične sveće dolaze u četiri mirisa: Petales (latice), Desert (pustinja), Canopee (Canopy) i Neige (Sneg).

Kada zapalite Petales sveću vaš dom će se pretvoriti u livadu ispunjenu cvećem. Ovo je cvetna eksplozija za sva vaša čula, ogroman buket čiji miris nosi sveže novo jutro. Desert sveća otelotvoruje sliku beskrajnih dina zagrejanih sunčevim zracima, uz more peska nad kojim lagano duva nežan vetar boje ćilibara. Canopee sveća vas svojom aromom uzdiže visoko iznad krošnja drveća, oslikavajući sveže i živahno prostranstvo zelene šume sa bogatom, raznolikom i kompleksnom aromom koju nosi svež vetar. Arome Neige sveće ispuniće vaš prostor ledenim, ozonskim, svežim, kristalnim i mošusnim notama. To je otkriće snežno belih, beskrajnih ravnica, po čijoj se površini sunčevi zraci rasipaju i obavijaju pejzaž mekim ružičastim sjajem.

Prilikom paljenja svake sveće pojedinačno ili u kombinaciji sa ostalima, aromatične note se besprekorno stapaju kako bi dočarale poetski pejzaž snova. „Svežina, toplina, zelenilo, lakoća: sve se stapa, sve je moguće i novo.”

XL šibice, panter upaljač ili svećnjaci Diabolo de Cartier dopunjuju ovaj mirisni užitak.

Canopee, Desert i Petales će se pojaviti u februaru 2023, dok će sveća Neige biti objavljena kasnije.  

Luxury Experience