Bottega Veneta otkriva inovativnu kolekciju mirisnih sveća

Luksuzni brend Bottega Veneta je upravo najavio lansiranje nove linije mirisnih sveća.

Odajući počast principima dizajna kuće, koji su duboko ukorenjeni u ručno rađenoj umetnosti, sveće su smeštene u jedinstvene glinene posude koje su prelivene lava glazurom i ručno izrađene u Italiji.

Svaka sveća iz ove nove kolekcije nosi sa sobom ne samo elegantan dizajn, već i tri različita mirisa koji su pažljivo osmišljeni kako bi uneli dodatnu mirisnu dimenziju u prostor u kojem se koriste. Mirisi nazvani “Redstone”, “Lantern” i “Raintree” nude potpuno različita iskustva. Dobijene od esencijalnih ulja, sveće se mogu upaliti pojedinačno ili zajedno kako bi se stvorio mirisni triptih. Svaka glinena posuda je označena bojom kako bi se označile njihove beleške.

"Green Raintree Candle" kombinuje meku smokvu, mirisnu majčinu dušicu i lavandu, za koje Bottega Veneta kaže da stvaraju „meki, bujni miris koji preplavljuje prostor mediteranskom toplinom.

Zatim, sveća Lantern (u žutoj posudi) kombinuje tamjan, antilop ružu i vetiver, dok crvena posuda sadrži mirisnu sveću Redstone i kombinuje nektar šljive, duvan i kedar u bogatom, kožnom mirisu, sa slatkim notama ambera.

Kada mineralni vosak izgori, keramičke posude se mogu ponovo koristiti u kući, kao dekorativni i funkcionalni predmeti.

Luxury Experience