Život na ivici u ovoj kući dobija sasvim novo značenje

Svako od nas ima svoju viziju vile iz snova, a oni najsrećniji među nama uspeju da pretoče svoje snove u stvarnost...

Za njih, kuće iz snova nisu samo četiri zida sa krovom i prozorima, već su kreirane u formi kućice na drvetu u obliku šišarke sa pogledom na norveški fjord, imaju specijalnu tematiku i slično tome. Za ljubitelje avanture, tu je neverovatna kuća koju je dizajnirao Milad Eštijagi, a koja je monumentalna i nalazi se na litici.

Život na ivici dobija sasvim novo značenje kada se odlučite za život u okruženju koje prkosi gravitaciji i deluje kao da će svakog trenutka pasti u provaliju. Ova porodična vila, koja definitivno nije namenjena za one slabog srca ili sa strahom od visine, nalazi se u Kanadi. Konstrukcija vile potiče od ideje izbegavanja oštećenja postojećih stabala na odabranom mestu. Kako bi to uradio, dizajner je koristio seriju "kutija", koje su vertikalno i horizontalno poslagane oko stabala.

Na taj način, stabla su ostala gde jesu, dok su vlasnici kuće dobili neverovatno dvorište u središtu. Pored toga, kuća je podeljena na tri primarna nivoa. Prva dva sprata namenjena su mlađim članovima porodice i njihovim roditeljima, dok treći u sebi sadrži rekreativni prostor. Kuća je savršen primer otvorenosti i transparencije, sa nekoliko vijugavih redova kutija koje propuštaju izobilje prirodne svetlosti u svaki njen kutak i maksimalno koriste lepotu kanadskog pejzaža.

Prigodno nazvana planinska kuća se inati gravitaciji, kao što smo već naveli, a kako bi maksimalno iskoristila pogled koji se pred njom pruža, dobila je bazen sa staklenim dnom, koji je deo njene nekonvencionalne strukture. Da li biste se usudili da provedete noć ovde?