Zavodljiva kuća za odmor na tropskoj lokaciji podseća na luksuzni bar pored bazena

CmDesign Atelier je svetski poznat po svom radu širom sveta, jer njegova filozofija dizajna ima nešto letnje, nepretenciozno i tako moderno. Sa sedištem u Nigeriji, arhitekte studija uspevaju da daju "život" čak i najravnodušnijim sredinama, dajući im boju i moderan karakter koji stvara razliku.

Ostajući na istom mestu, ovoga puta u oblasti Lagosa, dizajneri su pozvani da osmisle plan i dizajniraju potpuno novi dom, koji pripada mladoj porodici, koja je ovu zgradu kupila kako bi provela tople mesece godine tamo. Glavni vrhunac ove kuće je činjenica da više podseća na luksuzni bar pored mora nego na kuću, ne lišavajući je topline koja se smatra neophodnom u svakom kućnom okruženju.

Smeštena u tropskom okruženju punom palmi, kuća ima veoma minimalistički dizajn, kako bi se uklopila i uskladila sa celim letnjim osećajem i mirom koji vlada u mestu. Osim linearnog, ali istovremeno apstraktnog oblika, izabrani su i veoma neutralni tonovi, lagani i izuzetno letnji, što upotpunjuje ceo koncept dizajna.

Centralni deo ove zgrade nije ništa drugo do divan bazen koji dominira i izgleda dostupan iz svakog ugla kuće. To je bio razlog zašto su vlasnici zavoleli ovu kuću: veliki bazen koji je od prvog trenutka u njihovim mislima stvorio sliku bezbrižnog i apsolutnog mira.

Upravo preko puta kuće nalazi se plaža, nešto što funkcioniše kao bonus element - a možda i najosnovniji - da odaberete takvu kuću za odmor. Kombinacija plave vode sa zelenilom prirode zavodi i najzahtevnije ljubitelje dizajna, dok se čitavo podneblje klanja eteričnoj auri leta.

Otvoreni prostori kuće pomažu vlasnicima da postanu "jedno" sa pejzažom oko sebe, neprestano im dajući osećaj da se nalaze u idiličnom odmaralištu. Što se tiče dekoracije, primećujemo da se u svakom uglu održava jednostavan stil.

Minimalistički i neverovatno moderan nameštaj, koji služi neophodnim potrebama porodice, jarke boje koje se uklapaju sanjivo sa zemljanim tonovima, kao i odvojeni ukrasi sa svih krajeva sveta, doprinose konačnom rezultatu.

Otkrijte u galeriji još fotografija ove neobične kuće!